Print

Kalligrafi service


10 000 - 50 000 kr
target

Details

Färdigheter som krävs

Vissa konstnärliga förmågor krävs för att bli en kalligraf. Stabilitet och tålamod är ännu viktigare. Om du verkligen vill behärska konsten med kalligrafi, måste du arbeta på det dagligen tills du har nått en professionell nivå av skicklighet.

När du har lärt dig kalligrafin, måste du sätta ihop några prover av ditt arbete i en portfölj för att visa potentiella kunder. Du kommer att göra allt från placeringskort till komplicerade inbjudningar, så du kommer att vilja ha många variationer på varje tema, vackert presenterade.

Detta är en verksamhet som kräver mycket lite investeringar. Du behöver en grundläggande kalligrafi kit, olika dekorativa pappers prover, och en lugn plats för att arbeta och öva.

Om du arbetar hemifrån, du behöver ha ett extra rum där du kan visa upp ditt arbete och slutföra detaljer med kunder. Du bör ha ett ritbord, hyllor för alla dina tillbehör och en dator med programvara som behövs.

Var noga med att hänga några snyggt inramade exempel på ditt arbete där dina kunder inte kan missa att se dem.

Arbeta som kalligraf

Det säger sig nästan självt, men det första du bör göra är se till att din kalligrafi är bra nog att folk kommer att vara villiga att betala för det. Det bör vara också självklart att du ska vara varm, vänlig och artig mot kunderna. Använd alltid ett leende och en positiv attityd. Var professionell i ditt sätt och utseende.Du kommer att arbeta med kunder som räknar med en mycket speciell händelse (bröllop, gyllene årsjubileum etc) och som kan vara stressiga och osäkra på vad de vill.

Du måste närma dig kunder med ett lugnt, betryggande sätt, visa dem dina portföljer, och formulera en tydlig beställning. Detta är ingett tillfälle man vill felstava ett namn eller skriva in fel datum - var säker på att alla detaljer är skriftliga och signerade av kunden.

Arbeta som underleverantör för en pappershandel eller bröllop planerare kan vara mindre stressande, men behovet av exakthet är fortfarande av största vikt. Det är därför stabilitet och fokus är så viktiga när en kalligraf gör ett jobb. Men det är allt värt det när kunden får sin första glimt av de färdiga vackra produkter som du har skapat.

Kunder och marknadsföring

När du äntligen har nått en professionell nivå i din kalligrafi, är det dags att erbjuda dina vackert utformade broschyrer till bröllop planerare, brud butiker, bankett hallar, restauranger och andra företag som kanske vill använda din talang.Kontakta klubbar, medborgargrupper, skolor, kyrkor, företag och andra organisationer som kanske vill ha intyg och/eller särskilda skapade utmärkelser.

Kontakta restauranger att se om de vill ha en speciell skräddarsytt menyn. För att få en möjlighet att visa upp ditt arbete säger du: "Jag är en konstnär som specialiserat sig på kalligrafi, och jag vill gärna visa för dig några av mina arbeten. Har du 2 minuter? Designa dina egna visitkort. Gör en portfölj av flera prover av de typer av kalligrafi du kan göra.

Använd din portfölj för att visa kunder vad du kan göra. Varje gång du slutför ett jobb, visar det färdiga arbetet till andra människor och glöm inte att fotografera den för din portfölj. Be folk att ge dig hänvisningar och referenser.

När du tar en order, gör detaljerade anteckningar och rita en grov skiss, så att kunderna får en uppfattning om hur det färdiga arbetet kommer att se ut. Detta kommer också att hjälpa dig att komma ihåg.

Gör alltid ditt absolut bästa verk. Var inte slarvig eller förhastade. När du är redo att leverera slutprodukten, var säker på att du har gjort ett bra jobb och att det är värt det pris du begär.

Om du erbjuder rammar och inramning kan du öka din vinst.


Location