Print

Kontaktförmedling


10 000 - 50 000 kr
target

Details

Kontaktannonser har funnits under lång tid. Men först på 70 talet har antalet annonser ökat kraftigt. Det klassiska sättet att träffas tidigare var att skriva eller ringa. Idag när IT samhället tog över, startar man förmedling med hjälp av Internet och sammanföring av medlemmar sker direkt på skärmen.

Träffas man på nätet kan man lära känna varann innan man möts, och det kan vara bra, särskilt för blyga personer. Torra fakta som titel och civilstånd som tidigare var viktig information har förlorat sin dragningskraft bland dagens annonsörer och idag är annonserna mer personliga. Det handlar i första hand inte om vad man gör utan vem man är.

Bakgrund

Faktum är att tusentals människor är ofrivilligt ensamma och söker en vän eller livskamrat genom olika förmedlingar. Krogens ytliga kontakter är ingen garanti att hitta likasinnade eller vänner. Man kan t.o.m. känna sig fruktansvärt ensam på den trevligaste festen. Man söker helst någon som har ungefär samma intressen och som dessutom "bryr sig om" lika mycket. Och den är inte alltid lätt att hitta på egen hand.

Innan du börjar

Undersök branschen. Studera andras datingsajter för att få en uppfattning om vilka typer av tjänster och produkter dessa sidor erbjuder till personer som navigerar på datingscenen.

Fundera över vilka tjänster du planerar att erbjuda. Bestäm om ditt datings verksamhet kommer att acceptera bredda grupper, eller om du föredrar sökandet efter vissa parametrar, ex. inkomst, ålder, yrke, geografisk plats eller civilstånd.

Se vilka program finns på marknaden och var du kan hitta relevanta applikationer och kundparametrar. Applikationer kan omfatta personlighetsprov och avsnitt där personer får beskriva vad de letar efter i en kontakt.

Skriv en affärsplan, bland annat med en marknadsanalys och beskrivning av företagets erbjudande. Din webbplats är ditt ansikte utåt för att attrahera och matcha kunder, och en attraktiv och smidigt fungerande webbplats är ett måste. Om du inte är teknisk kunnig, överväg att outsourca detta till en erfaren webbdesigner och ge din entreprenör specifikationer om vad du vill inkludera på din sida.

Så gör du

Starta en online kontaktförmedling för de som söker partner och hjälp dem att hitta den vän eller livskamrat de vill träffa. Var noggrann med innehållet och uppdatera kontinuerligt. Skriv ett frågeformulär som du kan skicka till de intresserade. Ju mer frågor du har på den desto lättare blir det att få en bild av den personen som söker kontakt.

Utom de grundläggande uppgifter som namn, adress och telefonnummer, anger den sökande sina intressen och levnadsvanor och dessutom ålder, utseende och nationalitet på den man vill träffa. Datorn parar sedan ihop sökande med lämpliga partner enligt angivna önskemål.

Marknadsföring

Differentiera din webbplats från konkurrenternas. De flesta människor är medvetna om att datingsidor existerar och är sannolikt redan medlemmar i en om de är intresserade. Uppmana kunder från andra webbplatser att byta till dig genom att erbjuda en tjänst som inte är tillgänglig på andra datingsidor. Om din tjänst är värdefull nog kan folk som kanske inte har övervägt att ansluta sig till en datingsida bli intresserade också.

Ge en kvalitetsupplevelse för dina kunder. Nöjda kunder kommer att prata om den erfarenhet de hade med din tjänst, bättre eller sämre. Eftersom människor lyssnar på rekommendationer från andra vänner och bekanta mer än andra typer av reklam, är det i ditt företags intresse att alltid erbjuda enastående kundservice.

Erbjud ett riskfritt försök. Om människor inte behöver riskera sina pengar, är de mer benägna att överväga din datingsida om de tycker att det passar deras behov. Använd sociala medier för kampanjer som du erbjuder.

Över hela landet finns det också flera singelklubbar som kan vara en intressant marknadsföringskanal för din verksamhet.

Hitta din nisch

Bästa sättet att konkurrera med de etablerade kontaktförmedlingarna är att hitta en bestämd målgrupp och förmedla kontakter inom den nischen. Det kan t.ex. vara djurvänner, sportintresserade, äldre personer, ensamma föräldrar eller vegetarianer.

En bra idé som går att genomföra är att bilda nätverk med de som har samma intressen och ordna gemensamma utflykter eller resor. Genom att träffas och ha roligt ökar möjligheterna att finna likasinnade och vänner.


Location