Print

Elektronikloppis


50 000 - 100 000 kr
target

Details

Man köper på avbetalning och betalar i flera år. Allt detta har gjort att folk byter ut sina elektroniska saker och köper nya i stället. Resultatet har blivit ett växande sopberg av utsliten elektronik. På andra sidan har marknaden för begagnat blivit allt större. Efterfrågan på återanvända prylar och produkter i dagens kretsloppssamhälle ökar. Varje år säljs flera miljoner elartiklar i Sverige, men än så länge återvinns endast bråkdel av skrotberget.

Så gör du

Öppna en lokal där folk kan lämna in elektriska saker som inte används, men som är för fina för att slängas. Starta på kommissionsbasis för att slippa satsa större summor vid inköpen. När varan sedan säljs skickas pengarna till ägaren och du behåller din provision. Kunden får sin vara billigt och ägaren får betalt utan att behöva annonsera eller gå runt och sälja själv. Ta hand om både kompletta maskiner som kan säljas direkt, samt komponenter som kan säljas som tillbehör eller för reparationer.

Titta i tidningar efter annonser där privata personer säljer begagnade elprodukter och jämför priser. Skaffa dig en prisbild över de vanligaste apparater och lär dig att skilja kvalité och skräp. Håll utkik efter bortkastade föremål som fortfarande är användbara. Vänner, bekanta, kamrater på jobbet eller skolan, kusiner och grannar, alla brukar ha någon apparat som de inte behöver längre. Få behåller sina apparater som museiföremål. Många trasiga elapparater kan faktiskt lätt renoveras och säljas med förtjänst.

Ha tålamod och leta efter lämpliga tillfällen

Om någon skänker prylar till dig så tar du emot det. Men om du själv ska köpa någon apparat måste du vara säker på att det går att laga den. Du måste ha förmåga att sätta rätt pris på dina föremål. För att kunna göra detta måste du ta reda på vad motsvarande föremål kostar i handeln och vad det kostar hos andra som säljer liknande begagnade produkter. 

Har du viss kunskap om elektronik, och förstår dig på innehållet i elektriska apparater, då kan du tjäna pengar. Du kan också välja ut en typ av apparater och handla enbart med dem. Det kan exempelvis vara kameror, elverktyg eller retro-datorer.


Location