Print

Bostadsbyte för äldre resenärer


50 000 - 100 000 kr
target

Details

Starta en bytarwebbsida som förmedlar lägenhetsutbyte avsedd för de äldre resenärerna. Idén med den här hemsidan är att man enkelt ska kunna byta sin bostad/lägenhet. Man lägger in en annons och låter hemsidan göra jobbet. Den söker automatiskt igenom alla annonser och matchar varandras bostäder och önskemål om uthyrning. Du tjänar pengar genom annonserings avgifter och reklamintäkter. Medlemskap är gratis.

Varför bostadsbyte?

Hellre än att bo på opersonliga hotell och bli behandlade som turister, uppskattar dina medlemmar att vistas i bekväma, personliga hem och uppleva det lokala livet. Men det är inte allt. Dina medlemmar betalar inte för boendet, så de har råd med fler och/eller längre semestrar, men också till utflykter osv. som förvandlar bra semester till något extra.

Hur fungerar det?

Semesterhembyte är inte ett nytt begrepp, fler och fler, och från alla samhällsskikt, byter sina hem för semester, inte minst för att spara pengar i dessa ekonomiskt utmanande tider. Hem utbyte som semester alternativ för seniorer är ett bra sätt att se världen till en betydligt lägre kostnad. Äldre medborgare tenderar att vara mer flexibla med datum och har ofta mer ledig tid som finns tillgänglig, de normalt inte behöver oroa sig för skolloven som exempelvis barnfamiljer ofta gör. Genom att spara pengar på boende kan de uppleva världen, njuta av en kort stadssemester, utforska ett land på en två veckors semester, spela golf på några vackra banor eller ta ett långsiktigt sabbatsår semester - allt till en bråkdel av den normala kostnaden.

Starta en bostadsförmedling

Oavsett hur ett hem ser ut, vare sig det är en lyx strandvilla, en lägenhet i stad, ett enkelt landgömställe eller ett hus i förorten, låter du intresserade lista det på din webbplats. Du ger dem möjlighet att byta sitt hem eller fritidshus med andra likasinnade seniorer för en semester i ett utvalt land eller hela världen. För att kunna organisera drömsemester för andra bör du rekommendera och tänka på några detaljer.

Underteckna ett kontrakt

Erbjud en praktisk on-line mall för att dokumentera dina förväntningar och överenskommelser om ditt hem utbyte. Till exempel, eftersom vi har en utmärkt och billig internationell fjärrtrafik plan kom vi överens om att låta våra franska gäster gör fjärrsamtal på vårt hem linje till ett maximum av $ 10, varefter de skulle vara skyldiga att ersätta oss. Vem vet om det skulle stå upp i domstol, men det bidrar till att förtydliga de röriga detaljerna.

Skriv en "bra att veta" bok

Den här är viktigt. Det är tidskrävande, men man behöver bara göra det en gång: skriva boken om sitt eget hem och gemenskap, samt annat som är bra att känna till om lokala samhället. Man kan inte ta inte för givet att första gångs gäster kommer att veta hur man rengör fiberfällan på den gamla torktumlare eller var de ska ta ut soptunnan. De som äger bostad kan berätta till sina gäster var de kan hitta tåg till sjön eller strand, var man kan köpa ekologiska grönsaker, och hur man sparar pengar genom att köpa i vissa affärer eller skaffa rätt busskort eller rabatthäfte. Lokala guider, kartor och turistbroschyrer kan ingå i "paketet".

Rengör med en högre standard

En mans renrum kan vara en annan mans röra. Även om man inte är en petimäter, bör man bli det för de få veckor innan och under sitt hem utbyte. Du behöver inte måla ditt hus eller köpa nya möbler, men du behöver rengöra den, damma hyllor och bord, tvätta golv, dammsuga mattor, skrubba handfat, toaletter och badkar. Det är också bra att tömma en låda eller två och göra en liten plats i garderoben för gäst kläderna. Göra en bostad i ordning - och sedan göra klart för blivande gäster att man vill hitta den precis som man lämnade den.

Kontrollera att du har den kompetens som krävs!

Du behöver ett bra grepp av dator- och internet färdigheter. Du bör också en bra telefon röst och sätt, eftersom du kommer att prata med massor av människor. Du behöver också ha vissa kunskaper om saker som väder, valutaväxling, pass/ visum, och lagar tullbestämmelser för resenärer.

Marknadsför ditt företag!

Nu när allt är på plats behöver du några kunder! När den först börjat, gå inte överbord med reklam. Börja med billiga metoder som att kontakta lokala tidningar/radiostationer och be göra en artikel om din verksamhet. Annonsera genom att dela ut flygblad och visitkort. Skicka in din webbadress till sökmotorer. Köp magnetiska tecken för ditt fordon eller stick-on vinyl bokstäver med din webbadress på din bakruta. När ditt företag kommer igång, kan du utöka din marknadsföring till större annonser, mässdeltagande och Internet.


Location