Personliga företagsgåvor

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Anpassning är ett bra sätt för gåvogivare att säkerställa att deras gåva är unik. Även den mest grundläggande gåva kan omvandlas avsevärt genom ett personligt meddelande. Om du har ett öga för design av smarta, skräddarsydda produkter, överväg att starta en verksamhet som tillverkar och säljer personliga företagsgåvor. 

Details

Din affärsidé är att skapa unika och personliga produkter för företagskunder genom att gravera, ritsa och märka in kundens personliga text, bilder och fotografier, på ett antal olika produkter och material.

Innan du börjar

Identifiera målgruppen för personliga produkter. Anpassade objekt kan vara lämpliga bl.a. för företag som bär uniformer, arbetar med reklamartiklar eller kontorsföretag. 

Räkna utrymme som behövs för verksamheten. Hitta grossistleverantörer för dina varor, exempelvis tvålar, ljus, klädesplagg, accessoarer, väskor, kontorsmaterial, keramik, kransar och korgar. Var noga med att kontrollera leverantörens referenser. Köp mindre partier tills du har etablerat en relation med din leverantör. 

Detta kommer att innefatta lagerhållning av varor som kan anpassas samt utrustning och utskriftsverktyg som behövs för att anpassa olika produkter och material.

Identifiera din nisch

Möjligheterna är oändliga när du öppnar ditt företag på den stora presentmarknaden. Men, personliga gåvor är inte nya. Med många återförsäljare både inne i gallerior och på nätet, måste dina objekt vara särskilt smarta eller ovanliga för att tjäna pengar.

Tänk bortom personliga muggar, handdukar, skjortor och nyckelringar. Tänk på betydelsefulla detaljer som har koppling till företagets kunder, personal eller affärsidé. Fundera över hur dina objekt kan tillgodose något särskilt behov hos företaget. Stick med ett område som intresserar dig eller där du har kompetens.

Personliga företagsprodukter kan inkludera portföljer, resväskor, flash-enheter eller tidskrifter. Dina produkter kan omfatta graverade presenter till högtider och uppvaktningar, profil och reklamprodukter för företag, idrottspriser och promotion artiklar för organisationer och föreningar ex. pokaler, medaljer, vimplar, plaketter och även skyltar och brickor som dörrskyltar, boxskyltar, nyckelringar, id-brickor och liknande.

Komma i gång

Varje personlig gåva börjar med kundens val av gåva typ, bakgrund och textmeddelande lämplig för deras tillfälle. Utnyttja mjukvara med design verktyg, för att skapa anpassade mönster för dina personliga objekt. Bekanta dig med olika teckensnitt, färger och stilar. Kom också ihåg att detaljer är viktiga när man arbetar med namn och att misstag kan bli kostsamt och pinsamt.

Medan de flesta av de objekt du säljer inte ska göras förrän de är beställda, måste du ändå skapa en portfölj för kunderna för att de ska kunna få en uppfattning om dina produkter. Köp utrustning som du kan använda för att anpassa dina objekt. En del mindre maskiner som tillverkar namnsylter, nyckelringar och andra små artiklar kan användas från ditt garage eller ett extra rum. För kommersiella broderimaskiner och gravörer som kan hantera större föremål såsom troféer, väskor eller glasföremål behöver du nog kommersiella lokaler med tillhörande lager. 

Inrätta en webbplats som låter kunderna anpassa specifikationerna för de produkter de vill ha. Leta efter en e-handelslösning som ger dig tillräckligt med lagringsutrymme för dina produkter, marknadsföringsverktyg och en kundvänlig och säker miljö. Ta kvalitetsbilder av dina produkter och ge detaljerad information om hur var och en kan anpassas.

Personliga kaffemuggar

Letar du efter en nisch så ge folket vad de vill. Förvandla vanliga muggar som du kan få till grossistpris till säljbara personliga produkter kan vara en marknadsnisch. Om din kund är ett företag är det ganska vanligt att ge en liten present till sina medarbetare vid olika tillfällen ex. vid julen. Till exempel kan du anpassa kaffemuggar som innehåller initialer eller en bild av varje medarbetare. Du kan göra personliga kaffemuggar själv med ett grafikprogram eller i samarbete med ett online print-on-demand företag som skriver ut anpassade varor som behövs. 

För dem som rutinmässigt njuter av kaffe och andra varma drycker kan en kaffemugg vara en viktig del av vardag. Därför är det passande att ha en mugg som speglar anställdas personlighet, hobbyer, smak eller livsstil. Personliga muggar kan bära allt från initialerna till astrologi tecken, namnet på favorit ställen, poesi, fotbollslag eller egna barns foto. 

Keramiska muggar kan användas för att hålla kaffe och te men också göra större för att utnyttjas som vaser för blommor och växter. De blir också goda gåvor och du kan anpassa dem genom att skriva ut bilder på dem som foton, namn, logo eller unika mönster. Det finns företag, inklusive online-företag, som erbjuder keramiska tjänster med utskrift.

Marknadsföring

Varje förpackning bör vara smakfullt designade och skräddarsydd för varje beställning. Alla uppskattar att se sitt namn i tryck, speciellt när det är tryckt på en vacker konst bakgrund med en tankeväckande budskap valt speciellt för dem. Som en leverantör av personliga gåvor till företag, bör du se till att dina beställare märker dina produkter och älskar de vackra personliga presenter som du skapar för dem. 

Leta efter en sälj yta för dina objekt, en traditionell butik eller online. Mässor och företagsevent är bra försäljnings tillfällen. Skaffa en montern för att visa upp dina produkter till dem som är mest benägna att köpa dem. Starta en försäljning till företagen kräver planering och säljförmåga. Att känna dina produkter och dina kunders behov hjälper dig matcha dem med den gåva som bäst representerar deras företags varumärke. Erbjud mängdrabatter för att uppmuntra dina kunder att köpa mer och öka din vinst.

När du är känd för din kvalitet och konkurrenskraftiga priser, mun till mun kommer att hjälpa ditt företag få fler order. Köp visitkort och skicka ut dem till alla du möter. Skapa en katalog med typiska produkter. Gå med i lokala företagsföreningar för nätverk med andra företag.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image