Print

Uthyrning av bröllopsbilar


500 000 kr + uppåt
target

Details

I början kan det vara smart hålla din uthyrning begränsad till bara några få förare och en eller två fina, klassiska bröllopsbilar. Ett modernt bröllop kommer att kräva en rad olika färdsätt för bruden och brudgummen, deras familjer, brudföljet och ibland även gästerna. Som med alla aspekter av ett bröllop, det finns etikett regler att observera när man planerar och organiserar transport för denna dag.

Om bröllopsbilar

Det är ganska svårt för bruden att gå i sin vackra klänning. Då kan man med fördel anlita ett företag som kör bröllopsbilen från t.ex. kyrkan till festlokalen. För att lyxa till det hela ännu mer kan bröllopsbilen vara med hela dagen och köra brudparet till och från bröllopsfotografen eller hemmet. 

Det finns många typer av bröllopstransporter och det är egentligen bara egen fantasi och intressen som sätter gränserna. Vanligast är nog en klassisk veteranbil eller Rolls Royce, vissa åker limousine och andra letar reda på häst oh vagn. Oavsett hur man väljer att färdas på sin bröllopsdag är det viktigt att boka bröllopsbilen i god tid före vigseln.

Lördagar är vanliga giftasdagar och framförallt på sommarhalvåret. Priset för att få tag i ett bekvämt bröllopsfordon kan variera kraftigt och de flesta vänder sig till ett etablerat limousineföretag på orten eller besöker bilförmedlingssidor på nätet som tillhandahåller register över bröllopsbilar i landet.

Dessa lyxiga bilar för bröllop finns i alla städer och de kan användas att resa inte bara till närbelägna platser utan avlägsna platser också. De kan gå i alla hastigheter och är perfekt konstruerade. Bilarna är ofta dekorerade med exklusiva hantverk och de är gjorda av den senaste tekniken. Färgen, belysning och dekorationer av bilarna är fantastisk och unik och skapar spännande bakgrund för fotografering.

Den lyxigaste typen av bröllopbilar är försedda med en bar inuti. Bruden och brudgummen kan njuta en klunk under sin första resa och dessa är alla spektakulära scener som ska fotograferas. Chauffören kommer att tjäna dem champagne och ibland brukar spela en speciell trumpet samtidigt som paret anländer till platsen. Dessa lyxiga bilar servas regelbundet och alltid hålls i gott skick så att de som hyr dem kan resa för alla avstånd utan risk.

Bröllopsbilar - typer

Även om majoriteten av brudpar väljer långa snygga limousiner, finns det några som väljer mer fantasifulla transportmedel, såsom hästdragna vagnar och antika bilar. Vissa par som har särskilt stora bröllopsfester kan även använda en liten buss för att få dem på ett säkert sätt till och från firandet. Varje typ har sina för-och nackdelar, men från en etikett synpunkt är ingen överlägsen alla andra. 

Antika bilar är vackra att titta på och definitivt mer unika än en lång limousine men kanske inte bekväma alltid att rymma bruden och hennes klänning om den är särskilt stor, än mindre några skötare eller hennes nya man i slutet av ceremonin. 

Hästvagnar är ytterst romantiska men kan vara förstörande för en brudfrisyr även i de mest idealiska väderförhållanden. Dessutom kan en häst och vagn vara betydligt mer aromatiska än andra transportslag och inte nödvändigtvis på ett positivt sätt. 

En buss kommer att möjliggöra maximal kapacitet, och både ta de mest over-flödiga bröllopsklänningar som gäster, men erbjuder inget av charmen eller elegans av de andra alternativen.

Innan du börjar

Den första sak som du måste göra är en grundlig undersökning av företag på marknaden du vill konkurrera med. Du måste utvärdera om det är ett lämpligt område för etablering, vad krävs och hur mycket kostar det att starta, när du kommer börja plocka vinsten, har du rätta kontakter. För att besvara dessa frågor bör du noggrant söka på internet, läsa om företag som har varit framgångsrika, prata med folk som är etablerade aktörer i branschen, göra lite marknadsundersökningar allt för att få en uppfattning om efterfrågan och potential. 

I din affärsplan måste du ange omfattningen av din verksamhet, efterfrågeprognoser, beräknade utgifter, vinstmarginal, typer av reklam som ska användas, etc. Baserat på de uppgifterna skriver du budget. I bröllops biluthyrning verksamheten kommer du att få kostnader för att köpa en bil, bränsle, parkering, personal, mekaniska kostnader, slitage, försäkring, reklam, marknadsföring, kontor etc. Du måste ordna tillräckligt medel som håller till den tid ditt företag börjar tjäna pengar så det blir plus i kassan. 

Om du inte har mekaniska färdigheter, bli partner med någon som gör. Klassiska bilar som säljs för lägre priser kommer sannolikt att behöva restaureringsarbete som kan innebära betydande kostnader.

Komma i gång

När du har tillräckliga medel måste du köpa/leasa de bilar som kommer att användas för uthyrning. Om din budget är begränsad rekommenderas det att skaffa bara 1-2 bilar till att börja med och sakta öka utbudet med tiden. Du kan också köpa begagnade bilar i gott skick. Du måste se till att inredningen i bilen är väl underhållen och ren. 

Oavsett vad du väljer, alla bilar ska vara inredda för att passa bröllopsfärgtema med band över främre delen av bilen och rosetter på varje dörrhandtagen och motorhuv. Du kan lagerföra ett varierat mängd färgat band som passar de flesta färgteman men rekommendera att kunder skickar in sitt färgval för att säkerställa att färgen matchar perfekt. Blommor placeras i bilarna för att ge trivsam och skön känsla till interiören.

Dina yrkesförare är alltid helt uniformerade, med lock, för att säkerställa perfektion. Nästa åtgärd punkt är att skaffa nödvändiga försäkringar och tillstånd.

Marknadsföring

En bröllopsdag är alldeles för viktig för att man ska låta slumpen avgöra. Att boka bil via dig ska vara smidigt och bekvämt. Ditt mål är att kunder enkelt och lätt skall kunna hitta en bil som passar just deras smak och kriterier. När allt är på plats, måste du börja marknadsföra ditt företag.

Ett av de mest effektiva sätten att lansera en bröllopsbiluthyrning är genom partnerskap med bröllopsplanerare, bröllopsfotografer, dekoratörer, florister, catering firmor etc. Leta efter de företag som är väl etablerade på marknaden. Detta kan vara en win-win situation för dig och de andra företag som ni båda har gemensamma kunder och erbjuder tjänster som kompletterar varandra. De kan hänvisa sina kunder att hyra en bil från dig och du kan hänvisa dina kunder att ta tjänster från dem. 

Andra sätt att främja din hyrbilverksamhet är genom annonser med fotografier av dina bilar med ett lyckligt par i lokala tidningar och bröllopstidskrifter. Du kan också lista ditt företag under lämpliga kategorier i online-kataloger och annonsera på bröllop relaterade webbplatser. 

Delta på bröllopmässor och ställ upp en monter för att visa upp dina tjänster. Visa bilder på dina bilar mot fantastiska bakgrunder av trädgårdar och slott. Ha en fotosession i förväg med en brud modell och brudgum att posera med dina bilar. Måla upp en klar bild av hur deras bröllop skulle kunna se ut med användningen av dina tjänster. Skriv glansiga broschyrer som beskriver kortfattat priser, tillgängliga bilar, en kort biografi av dig som ägare och kontaktuppgifter. Med tillåtelse lämna dessa häften i bröllopsbutiker och eventplanerarnas kontor. 

Eftersom första kontakt går nästan alltid via internet för de flesta, hyr en webbdesigner för att göra en hemsida för ditt företag. Använd bilder av ett lyckligt brudpar som poserar bredvid bilen. Lägg elegant typsnitt och på navigeringsfältet inkludera knappar för pris, tillgänglighet, service, kontakt och e-post samt info om dig och dina anställda. 

Du behöver själv se ut som tillförlitlig och trovärdig. Gå och köp dig en smart grå kostym, svarta handskar en chaufförerhatt för att matcha bilen. Köpa några vita, röda och blå band och dekorera bilen och hyr en fotograf för att ta några imponerande bilder av dig och din bil, helt polerad och redo för aktion. Kom ihåg att du måste vara en pålitlig person och en mycket bra förare!


Location