Print

Elektrisk skoputsare


10 000 - 50 000 kr
target

Details

Skomakare är ju ett ganska ovanligt yrke nuförtiden. Här finns ett behov som du kan uppfylla. Elektriska skoputsare är ännu inte så vanliga i Sverige som i vissa andra europeiska länder och marknaden borde vara intressant.

Så fungerar det

Du ska alltså inte själv sitta och putsa skor. Det finns elektroniska skoputsmaskiner som sköter sig själva och din enda uppgift är att hitta lämpliga ställen att placera dem. Det kan handla om ett livligt genomgångsställe, exempelvis ett hotell eller erbjuda den till närmaste affärer. Det skulle förhoppningsvis inte vara svårt att få tillstånd från andra att sätta upp en maskin framför deras dörr. Även deras kunder skulle säkert uppskatta den möjligheten att snygga upp sina skor innan de kliver in.

Du behöver ingen lokal eller verkstad. Dina maskiner skall finnas där det finns folk. Bland privata kunder kan du inte hitta någon stor marknad men däremot finns ett stort behov bland hotell, motell, större restauranger, affärscentrum, varuhus, bensinstationer och så vidare. Även de stora företagen borde vara intresserade av en elektrisk skoputsare strategiskt placerad nära ingången. Både städpersonal och anställda har nytta av den. På hotell behövs det en på varje våning. Skicka direktreklam till beslutshavaren på hotellen och företagen och följ sedan upp kampanjen med ett telefonsamtal.

Leverantörer

Även i Sverige finns några få återförsäljare av skoputsmaskiner men du kan tjäna pengar på att ta kontakt direkt med tillverkaren själv. Ring eller skicka fax till utländska ambassader och fråga efter de företag som tillverkar skoputsmaskiner. Om några dagar kommer du att få adresser och broschyrer med massor av olika modeller och tillhörande utrustning att välja mellan.

De mest aktuella tillverkarna finns i Tyskland. Köp i början en eller några få maskiner och pröva dig fram lite försiktigt. Bygg upp kontakter och beställ nya maskiner först när du får order från kunder. Går det riktigt bra kan du senare skaffa dig rättigheterna från en leverantör och sälja maskinerna på olika håll i landet.


Location