Print

Hyr ut mobila toaletter


100 000 kr - 200 000 kr
target

Details

Förutom arbetsstyrkan behövs kontakter, finansiering, utrustning, en stor lokal och försäkringar. Starta denna typ av verksamhet kan inte vara passande utan ordentlig utbildning så du kan vara säker på att du och din personal skyddar er egen- och dina kunders hälsa. God hygien är nödvändig för denna typ av verksamhet.

Så fungerar en bärbar toalett

Flyttbar toalett används på ett jämförbart sätt som en typisk hushålltoalett används. Skillnaden är att avfallet inte behöver transporteras eller anslutas till ett avlopp eller vattensystem utan i stället förs till en tank som är ansluten till toaletten. Tanken är dold bakom basen och är en del av toaletten. Dessa portabla toaletter ska vara tillverkade av vattenavvisande material som är bakteriefritt, kan rengöras och saneras.

Innan du börjar

Lär dig allt om bärbara toalettverksamheten. Studera branschen och lär dig hur många toaletter som krävs för ett lyckat evenemang, vilka typer av toaletter som lämpar sig för en händelse och hur renlighet uppnås på bästa sätt. Bekanta dig med de särskilda krav som gäller med tanke på dina klienter som du kommer att ge service till.

Kontakta din lokala hälso-avdelning i kommunen och undersök reglerna. Du måste ha tillstånd för korrekt behandling och borttagande av avfall som du samlar.

Välj en nisch för din bärbara toalett verksamhet. Portabla toaletter normalt behövs för publika evenemang, såsom karnevaler och mässor, privata tillställningar såsom bröllop, och för byggarbetsplatser. Genom att välja en nisch, kan du fokusera på att nå en viss typ av kund, och du behöver inte oroa dig bära ett brett utbud av bärbara toaletter.

Definiera din målgrupp. Portabla toaletter som marknadsförs mot byggarbetsplatser, och är grundläggande utan dekoreringar, är inte lämpliga för användning vid bröllops platser eller andra liknande evenemang. Att veta vilken typ av kunder du kommer att servera hjälper dig att beställa de nödvändiga systemen.

Köp eller hyr fordon och lämpliga vagnar för att kunna dra toaletter till kunderna i din bärbara toaverksamhet.

Hitta en plats

För att din portabla toalettverksamhet ska tas hand om på rätt sätt, måste du hitta ett säkert och passande förvaringsutrymme. Detta måste vara ett stort område där all din utrustning och bärbara toaletter kan rymmas. Om du kommer att använda en stor lastbil för att transportera toaletter, är det en bra idé att hyra en kommersiell lagerlokal med ett rejält lastutrymme. Inte alla kommersiella områden kommer att ha tillräcklig stor plats. Kontakta en kommersiell fastighetsmäklare för att hjälpa dig i din sökning.

Köp toaletter

För att vara säker på att du kommer att möta behoven hos dina kunder, måste du också se till att du har en stabil inventering av flera portabla toaletter. Hitta en leverantör och köp bärbara toalettsystem lämpligt för din nisch.

Om du planerar att hyra toaletter till byggföretag, behöver du inte oroa dig om de har tillbehör eller bekvämligheter, men om du planerar att hyra dem till evenemang såsom bröllop, bör du fylla toaletter som har en neutral exteriör, är rymliga, rullstolvänliga och relativt bekväma inuti.

Så funkar det

Du erbjuder uthyrning av mobila toaletter. Toalettmodulerna kan transporteras på en vanlig bilsläpkärra eller på en lastbil. Kortare hyrperiod av dina mobila toaletter är en lösning som kan användas vid de flesta tillfällen. Privata fester, firmafester, idrottsevenemang, festivaler, bröllop, 50-års kalas, marknader mm. Eller vid badrums renoveringar en smidig toalett som kan användas inomhus.

Du sköter leverans, placering och service. Kunden pekar bara var toaletten skall stå - du tar hand om resten!

Långtidshyra är lämplig på badplatser, golfbanor, byggplatser m.m. Du levererar toaletten till anvisad plats och sköter toaletten enligt överenskommelse.
Du behöver serva dem en gång om dagen, en gång i veckan eller en gång varannan vecka, allt beroende på belastning, årstid och vad du och din kund kommer överens om tillsammans.

Många offentliga och privata badplatser saknar fräscha toaletter. Du placerar ut toaletterna när badsäsongen börjar, sköter toaletterna efter önskat intervall, beroende på belastningen.

Vid alla toalettuthyrningar där det krävs service så utför du det i samråd med arrangören. I servicen ingår tömning av tanken, städning och komplettering av förbrukningsmaterial.
Vid månadshyra och evenemang sköter du tömning och städning av toaletterna, tömning av tanken, avspolning och tvätt av toaletten med såpa samt komplettering av förbrukningsmaterial.

Tömning

Se till att ni tömmer portabel toalett på ett miljövänligt sätt. Det finns ofta restriktioner för hur och var avfallet kan tömmas, och du vill vara säker på att du inte bryter mot några lagar. Portabla toaletter får endast tömmas och rengöras på avsedda platser. Kommunen har många gånger ett särskilt utrymme eller mottagningsstation för portabla toaletter. Att tömma eller göra ren toalett på annan plats är förbjudet.

Enklaste sättet att hitta en tömningsstation är att kontakta kommunen och Miljöförvaltningen och fråga vad som gäller. Vid varje tömningsstation finns en bruksanvisning som förklarar hur tömningen går till och om det är något speciellt du bör tänka på vid just den station du befinner dig vid.

Marknadsföring

Genom att definiera din målgrupp, kommer du att kunna vara mer specifik i din marknadsföring. Identifiera vem som kommer att behöva använda dina bärbara toaletter och rikta dig till dessa potentiella kunder. Detta skulle kunna inkludera eventplanerare, byggindustri, kommuner och allmänheten. Placera en annons i den lokala telefonkatalogen.

Annonsera ditt företag genom att lansera en informativ hemsida och lista ditt företag på nätet och i tryckta kataloger, särskilt de inriktade till din målgrupp. Håll dig uppdaterad på trender i branschen.

Varje evenemang, stort som litet, är unikt. Därför behöver du inte ha någon generell prislista utan kan i stället i lugn och ro gå igenom med beställaren, fastställa behovet och därefter lämna en komplett offert där allt ingår. Priset beror bl. a på vad för engagemang det är, dess storlek, längd och öppettider, antal toaletter, handikapptoaletter, skötrum samt vilken servicenivå som väljs. Givetvis påverkas också priset av om det är hög- eller lågsäsong och om beställaren kan tänka sig att teckna flerårsavtal.

Se till att dina enheter är alltid rena och fräscha, och lätta att hantera. Välj designen som gör att de är lätta att se på långt håll, vilket är värdefullt vid större arrangemang.


Location