Print

Uthyrning av popcorn maskiner


100 000 kr - 200 000 kr
target

Details

Att servera färska varma popcorn direkt ifrån en popcornmaskin är enkelt och alltid väl uppskattat. Maskinerna som du kan erbjuda till kunder kommer i olika konstruktioner och storlekar. Med denna typ av verksamhet behöver du ett startkapital eftersom du kommer att köpa flera maskiner och behöver hyra ut affärsutrymme.

Innan du börjar

Börja med att genomföra en grundlig marknadsundersökning för att identifiera om det finns tillräcklig efterfrågan. För att ha en hållbar uthyrningsverksamhet bör du starta på en levande marknad. Ett mer befolkat område innebär att det kommer att finnas fler evenemang som födelsedagar, fester, liksom bröllop, och andra samhällshändelser i bostäder och kommersiella platser.

Inköp av din inventering kommer troligtvis att vara din största startkostnad, men ta hänsyn till de mindre sakerna, till exempel utrymme för lagring av utrustning och marknadsföring.

Du vill också budgetera för försäkring. Människor som du inte känner kommer att använda din utrustning, vilket kan innebära en del skador på maskinerna men också finns risk att någon skadar sig själv medan den är uthyrd. Prata med en försäkringsrådgivare för att avgöra vilka typer av täckning ditt företag kan behöva.

Maskiner att erbjuda

Köp nödvändig utrustning och maskiner. Inköp av större lager sparar pengar, så planera att köpa fler maskiner med olika stilar, material och storlekar. Andra faktorer att tänka på när du väljer dina popcornmaskin är garantin, elkraven och funktionerna.

Begär offert för grosshandlare från flera olika leverantörer för att avgöra vem som ska erbjuda de mest konkurrenskraftiga priserna. Samarbeta helst med en komplett leverantör som kan erbjuda alla maskiner för en framgångsrik popcorn business: popcornmaskiner, popcornvärmare, oljepumpar och alla tillbehör som undervagnar till maskiner och mobila ställen för popcorn.

För att få en uppfattning om vilka typer av popcornmaskiner finns på marknaden och hur många av dem som ska köpas använder du helt enkelt underlag från den marknadsundersökning du genomförde tidigare. Exempelvis kan vissa event behöva fler maskiner på olika platser, medan andra behöver kanske bara en enkel maskin för ändamålet. Du ska helst kunna erbjuda något till alla kategorier.

Komma i gång

Du hyr snygga och proffsiga popcornmaskiner hem, till mässmontern, festen eller till barnkalaset! Enkelt och prisvärt. Du erbjuder fler modeller– kunden lämnar en intresseanmälan om vilken popcornmaskin man är intresserad av och när man skulle vilja hyra. Du hjälper då att sätta ihop ett paket som passar bäst.

Du ger också skolklasser möjlighet att tjäna lite extra pengar till skolresan eller idrottslaget. Hyra en popcornmaskin och sälja popcorn på lokala marknaden, klassfesten eller under idrottscupen.

När du har skapat en affärsplan kan du nu hyra ett affärsutrymme. Välj om möjligt en lokal som ligger nära festaffärer och evenemangsplanerare. På så sätt kan du lättare locka in kunder. Ditt lager måste förvaras på en ren, torr och säker plats där maskiner placeras i välorganiserade sektioner för enkel hantering. Det bör också finnas utrymme för att noggrant rengöra och sanera använda maskiner, eftersom de returneras från föregående hyra och bör vara i gott skick innan de skickas ut för nästa uthyrning.

Gör butiken intressant genom att placera en av dina maskiner utanför. Du kan sedan visa flera popcorn maskiner i butiken så att kunderna kan välja den rätta som kan möta deras behov.

Besluta om hyreskostnaderna. Stick med kvalitetsmaskiner som kan vara i många år. Du kan debitera per timme, per dygn eller per dag. Du kan bestämma priser beroende på modell av den maskin som hyrs av kunden. Du kan lägga till extra avgift för uthyrning under helgen.

Du kan erbjuda olika tillbehör ex. olja, popcornkärnor, bägare, strutar, färgat salt, mm i praktiska förpackningar.

Marknadsföring

Få saker skapar feststämning som popcorn - det är inte mänga människor som kan motstå den fina smaken av nyss poppad popcorn. Popcorn har alltid varit en all-time snacks för de flesta generationer.

När du har bestämt nivåer för avgifterna kan du nu fokusera på affärsverksamheten. Dina kunder kan vara alla som vill servera rykande färska popcorn på sitt event. Du kan hyra till individer eller företag för fester, såväl som för affärs- och affärshändelser. Privata personer som ordnar barnkalas, födelsedagar, svensexa, möhippa mm eller företag som firar olika jubileum, kick-off och liknande.

Du kan skicka ut flygblad och visitkort i dina lokala områden. Du kan också gå runt i närliggande grannskap för att marknadsföra verksamheten. Se till att du har en broschyr som kan ge detaljer och foton på popcornmaskinerna. Det här är din chans att lämna ett bra och seriöst första intryck.

Ge dina potentiella kunder en bekväm service och se till att de får hjälp med transport och den tunga lyftningen. Fastställ en hyrespolicy och skriftlig överenskommelse mellan dig och beställaren. Dina kunder ska alltid skriva ett skriftligt kontrakt.

Skapa en närvaro på nätet, inklusive sociala mediesidor och en professionell webbplats som innehåller all information som en potentiell kund behöver för att komma i kontakt med dig för att få en offert eller boka en hyra. Få ut annonser i den lokala tidningen, och håll kontakten med de gamla kontakterna. De kan bli dina första kunder.

Ta kontakt med andra företag som servar festplanerare som cateringfirmor, bagerier, kostymaffärer och festfixare.


Location