Starta ett företag kan vara både spännande och utmanande. Här hittar du användbara tips & guider kring starta eget.

Så blev Tomas föreläsare inom arbetsglädje

Skulle du vilja bli professionell föreläsare? Stå på scen och inspirera andra att våga ta större steg i sina liv. Eller förenkla något som är komplicerat för de flesta, men som du har stenkoll på. Föreläsare är ett spännande yrke. Du träffar många människor. Och du är med och påverkar. Här är ett inlägg från Tomas Eriksson om hur han kom igång med att bli föreläsare. Mer om Tomas Eriksson som föreläsare här.

Läs mer

UF- och sommarföretag: fyra verksamhetsidéer

Alla ungdomar mellan 16-20 år som går på gymnasiet kan prova på att driva ett företag genom utbildningen Ung företagsamhet som pågår under ett läsår. Ett UF-företag drivs med stöd från rådgivare från näringslivet och rådgivare. Under läsåret startas, drivs och avvecklas UF-företaget som även kallas för ett övningsföretag.

Läs mer

Starta en spelstudio för indiespel

Du kanske inte känner till det här, men när du väljer att starta ett bolag som skapar indiespel hamnar du i en av världens mest lönsamma industrier. Sedan 2012 har videospel sålt mer än filmer och musik kombinerat. De allra största titlarna har även miljarder i inkomster.

Läs mer

Sälj mer genom att följa upp

För småföretagare innebär marknadsanalys en process för att få information om kunder, konkurrenter och branschen där företaget är verksamt. Uppföljningar görs för att hjälpa företagare att avgöra om marknaden är tillräckligt stor för att motivera risken att starta verksamheten eller en kampanj. Generellt är småföretag dåliga på att följa upp olika aktiviteter. Om du inte vet varför en kampanj gick bra eller blev en flopp, vet du ju inte hur du ska agera nästa gång.

Läs mer

Så blir du en trader på nätet

Trading kan vara mycket lukrativt. För att bli en bra trader på nätet krävs dock en stor mängd tålamod och träning. Ungefär 95 procent av alla som provar på trading tjänar inte pengar i det långa loppet. De 5 procent som hittar rätt metod kan däremot få en så pass god avkastning på sitt kapital att något annat jobb till slut inte behövs.

Läs mer

5 sätt som coworking spaces underlättar för startups

Det finns få saker som kan skapa lika mycket huvudvärk för startups som jakten på kontor. Som tur är finns det idag flexibla och kostnadseffektiva kontorslösningar som lämpar sig utmärkt för mindre företag. Vi har därför bjudit in CONVENDUM, som i denna artikel kommer dela med sig av fem sätt som Coworking Spaces underlättar för startups.

Läs mer

Affärsidé: Hjälp folk spara pengar

Pengar. Finns det något som engagerar människor så mycket som pengar gör? Vissa ser pengar som något som inspirerar och motiverar. Vem vill inte bli rik? Andra tycker att pengar är ett nödvändigt ont. Det är ett tema som varit aktuellt i alla tider, oavsett hur våra samhällen har sett ut.

Läs mer

Starta en fotostudio

Om du gillar fotografering kan en egen fotostudio vara det perfekta jobbet för dig. Det är ett fritt jobb där du får träffa mycket folk och vara kreativ, men det är också hård konkurrens och du måste vara strategisk och smart för att få kunderna att komma till just dig.

Läs mer

Vilka produkter passar för e-handel?

Inte alla produkter är lämpliga för försäljning på internet. Vissa produkter kan vara bättre lämpade för försäljning på nätet än andra. I allmänhet kan specifika och speciella produkter som inte erbjuds i hundratals andra butiker säljas bra på internet. De vanligaste föremålen i online handel är böcker, cd-skivor, kläder, elektronik och datavaror.

Läs mer

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/Euro_cents

Gör business av din hobby

Många drömmer om att driva ett eget företag någon gång i livet. När man drömmer om någonting är det lätt hänt att man sätter upp hinder och inbillar sig att drömmen är omöjlig att nå. Det kan vara saker som att man först måste ha en helt unik affärsidé eller att man behöver vara väldigt driven och älska att jobba dygnet runt. Visst kan det finnas en stor fördel i att vara driven och ha en unik idé men riktigt så komplicerat behöver det inte alltid vara. En bra början kan vara att ha en hobby som man känner starkt för och sen utveckla den till att också generera inkomster.

Läs mer

Fler artiklar...

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo