Framgång är ingen slump. Oavsett vad du ska sälja så krävs det en aktiv marknadsföring från din sida. Här får du smarta tips för att lyckas med din marknadsföring.

Vikten av content skapande i dagens digitala värld

Det är en överväldigande tid för alla, särskilt för de som vill göra karriär och öka sin kunskap. Med den rivande utvecklingen av teknologi och internet har möjligheterna att lära sig och dela information aldrig varit bättre. Sociala medier som Instagram, LinkedIn, TikTok, Facebook och ChatGPT är några av de mest kraftfulla verktygen som människor har tillgängliga för att hjälpa till att främja deras karriär och öka sin kunskap. Men varför är det så viktigt att ta tillvara på möjligheterna som finns där ute just nu? 

Läs mer

Ta bort onödiga mellanhänder

Tänk dig tillbaka till hur möbelmarknaden fungerade före IKEA introducerade sitt ”montera-själv-koncept”. År 1947 började man sälja möbler och inredning på IKEA. Det betyder att innan detta tillverkades möbler färdiga på fabrik. De transporterades ofta färdigmonterade i stora långtradare till en möbelaffär där de ställdes ut för försäljning. En köpare kommer till butiken, bestämmer sig för att köpa och den skrymmande möbeln transporterades hem till köparen i ett lite speciellt transportfordon. Ofta behövdes det då starka personer som kunde bära in eller med en truck köra in den färdiga möbeln och ställa den på sin rätta plats. 

Läs mer

Stick ut i det digitala flödet - läs en kurs på distans

En copywriter är en skribent som utformar budskap, ofta inom marknadsföring, i olika kanaler och för olika format. Att skriva texter som tilltalar kan vara en utmaning ibland. I olika kanaler skriver man på olika sätt och det gäller att ha koll på vad som passar bäst i vilken kanal. Det kan vara en god investering att till exempel gå en kurs om du arbetar mycket med texter och marknadsföring. 

Läs mer

Testa din affärsidé på Facebook

När du har hittat en affärsidé som du tror på är det klokt att testa den och få in synpunkter innan du satsar i full skala. Ett effektivt sätt att göra det är att använda dig av Facebook. 

Läs mer

Tre enkla sätt att locka kunder till din verksamhet

I ett digitalt landskap där vi är mer uppkopplade än någonsin och globalt länkade till varandra genom nätet är det i vissa yrkesgrupper enklare än någonsin att arbeta självständigt och hemifrån. Självständigt arbete kan yttra sig på två olika sätt. Du är antingen anställd av en arbetsgivare men har relativt fria tyglar och möjlighet att arbeta resultatorienterat och flexibelt, eller så arbetar du i egen regi, det vill säga som egenföretagare.

Läs mer

Banderoller - billig & effektiv skyltning för nystartade företag

Som nyföretagare har man ofta stora ambitioner och drömmar. Men samtidigt som man lätt romantiserar ett företagande ligger det mycket slit och tid bakom ett framgångsrikt företag. För många nyföretagare går det ofta tungt de första åren innan det blir lönsamt vilket då kan upplevas som mycket stressande. Men självklart finns det framgångssagor om företagare som fått bollen att rulla direkt och lönsamheten finns inom räckhåll redan första året.

Läs mer

Marknadsför din affärsidé i sociala medier

När vi talar om sociala medier så tänker många av oss i första hand på bilder på söta hundar, katter, fantastiska maträtter, kläder eller glada fester. Sociala medier är så mycket mer än detta. Om du sysslar med marknadsföring i någon form då vet du att din publik till stor del finns på internet. 

Läs mer

Artikel 2; Fokus på att mäta

Detta är en artikelserie i tre delar som ska vara till stöd för företagare med bra idéer att göra deras idéer bättre, mer användarvänliga och mer hållbara. Tanken är att guida er med utmärkta idéer att göra utmärkta produkter och tjänster. I den här artikeln tar Jenny Tolf från Userminds AB upp vikten av att mäta och dokumentera resultat för förbättring och hur användartester kan utföras. 

Läs mer

Fler artiklar...

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg