Se över din kompetens

Om du har tillräcklig motivation och drivkraft har du verkligen bra förutsättningar för att lyckas som egen företagare. Men det kan finnas vissa andra mer praktiska saker som du måste lära dig för att komma igång med ditt företag.

Håll ditt slutmål i fokus

Vad behöver du för att komma dit du vill? Kanske bättre kunskaper i bokföring? Eller möjligen lära dig mer om något yrke utanför ditt eget? Kartlägg din kompetens och ditt behov. Använd vanliga skolor, kurser och lär dig på egen hand. Gå till biblioteket och skaffa dig de böcker som finns inom ditt affärsområde. Ska du lära dig hantverk av något slag, försök finna en kunnig yrkesman som kan och vill hjälpa dig.

Det är aldrig för sent att lära sig nya saker

Läs allt du kommer över som har med din affärsidé att göra. Samla alla fakta och information utifrån din verksamhet och använd dem i din planering.
Har du aldrig varit egen företagare skall du dessutom absolut gå en starta eget-kurs. Många organisationer är väldigt duktiga på att hjälpa företag i gång. Där får du en personlig handläggare, hjälp med att vidare utveckla dina tankar och en möjlighet att steg för steg bygga upp din affärsplan utifrån din affärsidé. De kan dessutom hjälpa dig med starta eget bidrag, försäkringsfrågor och annat.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo