Betaltjänsten som underlättar för alla som vill skicka pengar

Transfer Galaxy är en omedelbar och kontantlös mobilöverföringstjänst som gör att kunder kan skicka pengar till sina nära och kära från en bärbar dator, surfplattform eller smartphone.

Kort om Transfer galaxy

Transfer Galaxy har utvecklat en betaltjänst där personer via internet kan göra en ekonomisk överföring till en gsm-telefon i ett flertal utvecklingsländer i Afrika och Asien. Detta gör att personer som är bosatta i svårtillgängliga delar av världen effektivt genom en elektronisk plånbok kan ta emot transaktioner, betala räkningar, köpa varor och göra överföringar sinsemellan.

Kontor: Örebro
Grundare: Yosef Mohamed, Khalid Qassim och Ali Mohamed
Vilket år företaget grundades: 2014
Omsättning: 7 miljoner (2016)

Om Khalid

Ålder: 29
Bor: Örebro
Utbildning: Ekonom
Yrkesbakgrund: Arbetsförmedlare, Stadsdelsutvecklare
Din bästa egenskaper: Innovativ, ambitiös
Din sämsta egenskaper: Tålamod, jag hatar att vänta haha.

Hur kom ni på idéen?

Det började med en stegrande irritation över de dåliga öppettiderna och höga priserna på Dahabshiil, en somalisk konkurrent till Western Union. Barndomsvännerna Khalid Qassim och Yosef Mohamed stod på det lokala Dahabshiil-ombudet hemma i Vivalla i Örebro och överförde pengar till släkten i Somalia.

”Jag sa till Yosef att man borde skapa ett Swish för det här överföringarna”, säger Khalid Qassim.

Yosef Mohamed höll med och vi bestämde oss i princip där och då för att starta bolaget.

Vad gör er unika?

Det som gör oss unika är att vi har skapat en tjänst som underlättar för människor att skicka pengar online till ett 20-tals länder i Afrika och Asien, tidigare så brukade man skicka dessa pengar via ombud där man använder kontanter.

Vad skulle du rekommendera till andra startups?

Det är att verkligen tro på sin idé och försöka verkställa den så snabbt som möjligt. En bra idé är inte så värst bra om den inte verkställs. Sedan bör man följa utvecklingen i den bransch man verkar inom. Att vara väldigt påläst är allt en bra fördel och viktig förutsättning för att kunna ta viktiga beslut i framtiden.

Vad är ert fokus framöver?

Vårt största fokus just nu är att skala upp verksamheten och etablera oss i nya marknader. Marknaden är enorm och behovet för denna tjänst är gigantisk, detta är en viktig bekräftelse för oss som ökar motivationen att fortsätta på den inslagna vägen.

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg