Här publicerar vi reportage och artiklar om personer som har satsat på sina idéer. Läs spännande berättelser om unika företagskoncept, om kreativa och påhittiga människor. Om entreprenörer.

Azra ger gamla möbler nytt liv och skapar vackra miljöer

Azra tror jag att våra hem förtjänar design med själ och syfte. Hennes kollektion har inspirerats av Medelhavets naturliga skönhet och dess reflektion i slow living, av Skandinavisk minimalism, jordtoner och naturmaterialer, Japansk Wabi-Sabi stil som står för en allsidig världsåskådning eller estetik kring att godta det övergående.

Läs mer

Jennys företag erbjuder kunskap och förståelse om användare

Känner du slutanvändaren på din produkt eller tjänst? Vet du vilka som kommer att använda din produkt? Kan din produkt eller tjänst användas av en större användargrupp? Userminds AB är ett nystartat företag som finns i Göteborg, Jenny Tolf heter företagets grundare. 

Läs mer

Success Keys-företaget ger dig verktygen för att lyckas

Har du några mål du vill uppnå? Har du olösta problem som du behöver hjälp med? Vill du starta- eller utveckla ditt företag? Success Keys-företaget ger dig verktygen för att förändra ditt liv och öppna dörrarna för att du ska kunna leva ditt liv genom egen design inte som standard.

Mahmouds affärsidé är coaching för privata personer och företag samt motivationsföreläsningar om företagande och personligutveckling. 

Läs mer

Intresset för hälsosam livsstil och hälsa blev till grund för hennes företag

Inom hälsa och skönhet uppstår det ständigt nya trender, och med internets hjälp sprids de snabbt över världen. Resor till de polska storstäderna som Kraków, Warszawa och Gdansk med det rika kulturella och historiska arvet har blivit ett mycket populärt resmål för turister från hela världen. Idag upptäckter fler och fler svenskar de kvalitativa spa-, hälso- och rehabiliteringsmöjligheter som Polen erbjuder. Läs här om Grazyna Abrahamsson, entreprenören med rötter både i Polen och i Sverige, som har grundat Polen Spa & Hälsoresor.

Läs mer

En konsult som jobbar över kultur- och språkgränser

Många har besökt fler än ett land, många har kanske besökt ett tiotal länder. Men hur många har varit i 69 egentligen? Det har Gabriel Brunegård, som är uppvuxen i Vimmerby. Redan som bebis bodde han i Tanzania och troligen föddes intresset för främmande kulturer och människor redan då. 

Universitetsutbildad inom internationella kulturmöten arbetar Gabriel som konsult. Han har stor kunskap och erfarenhet om just Iran. Han besöker landet så ofta han kan och har även studerat vid universitetet i Teheran. Naturligtvis talar han också flytande persiska.

Läs mer

En arkitektbyrå med hållbarhet i fokus

Acrotify Consulting hjälper till att hitta rätt person till rätt plats inom sin bransch, samtidigt som man ritar, bygger och förbättrar sina närområden, städer och slutligen samhället och sig själva.

Läs mer

Fler artiklar...

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg