Azra ger gamla möbler nytt liv och skapar vackra miljöer

Azra tror jag att våra hem förtjänar design med själ och syfte. Hennes kollektion har inspirerats av Medelhavets naturliga skönhet och dess reflektion i slow living, av Skandinavisk minimalism, jordtoner och naturmaterialer, Japansk Wabi-Sabi stil som står för en allsidig världsåskådning eller estetik kring att godta det övergående.

Bakgrund

Företag: Azra Design
Vilket år företaget grundades: 2022
Grundare: Azra Mujagic
Ålder: 41
Bor: Angered
Yrkesbakgrund/utbildning: Inrednings designer

Din bästa egenskap: Målmedveten och kompetenssökande
Din sämsta egenskap: Multitasking

Om Affärsidéen/företaget

Vad är din/er affärsidé?

Miljöer påverkar vårt mentala tillstånd. Mitt främsta uppdrag är att sätta mänskliga behov i fokus och skapa miljöer som lyfter harmoni, balans och välbefinnande. Jag älskar att skapa miljöer som lyfter upp människans kreativitet att kunna utrycka sig själv privat så som offentligt. Förutom inredningstjänster erbjuder jag hög varukvalitet i form av inredningsprodukter.

Vilka är målgrupp?

Kvinnor och män från 16 år

319923203 896711431356075 4182406244080449896 n

Finns det konkurrenter?

Ja

Vad gör er unika?

Förutom helt nätbaserade inredningstjänster erbjuder jag nya inredningsprodukter till försäljning och i sikte av hållbar utveckling möjlighet av renovering av sina gamla möbler.
Vad har varit största utmaningen med att starta företag? Att skaffa de nödvändiga kunskaperna för att lyckas såsom webbutveckling med tydlig erbjudande.

Vad har varit viktiga framgångsfaktorer i etableringsprocessen?

Efter jag gjorde marknadsundersökning till skaffade jag mig kunskap och kompetens steg för steg för att kunna starta och utveckla företaget och ha full koll på hur man utför varje aspekt.
Vilken/vilka personer har betytt mest för dig i ditt företagande? Frida Engström från begynn.se som är en utmärkt businesskonsult är min coach från starten. Hon har stöttat och råd givit mig under hela processen. Min familj, speciellt min partner Georgeo El Hasbani som är min största hejaklack som trodde och uppmuntrade mig även perioder jag själv tappade tron.

Vad är din fokus framöver?

Att fortsätta utveckla mitt företag med fokus på marknadsföring för att nå ut till fler kunder.

Du som entreprenör

Vad var anledningen till att du startade eget?

Idén för att kunna manövrera min egen tid och skräddarsy en business där jag ska kunna arbeta med vad jag älskar och samtidigt använda sig av all kunskap jag har samlat genom min rika livserfarenhet.

Hur kom du på idéen?

Jag älskar att inreda och det gjorde jag på min fria tid. Då föddes idén om att vakna på morgonen och inreda pga detta är vad jag arbetar och försörjer mig med. I början var det bara en dröm, nu är det verklighet. :)

Vad var tuffast i början?

Marknadsföring

274906297 275104358118321 822514337141591645 n 003

Vad är det roligaste med att driva eget företag?

Det finns grunder och mallar man måste följa för att bygga ett fungerande och framgångsrikt företag men om man bortser från detta finns det mycket utrymme för kreativt skapande och frihet om att bygga och skräddarsy sin egen professionalitet som är byggt på ens livserfarenhet, kompetens, vilja och önskan.

Vad inspirerar och motiverar dig?

Jag har alltid inspirerats av vacker design och hur den kan förvandla ett utrymme. Jag älskar också processen att arbeta med kunder för att hjälpa dem att förverkliga sin vision för sina hem. Det är så givande att se den färdiga produkten och veta att du hjälpte till att förverkliga någons dröm. Med lång erfarenhet inom behandlings pedagogik lärde jag mig hur miljöer påverkar vårt mentala sinnestillstånd. Att kunna förbättra ens mentala tillstånd för att må bättre eller bli mer kreativ genom att ändra på form och färg är otroligt givande.

Har du några förebilder?

Självklart, flera! Bland andra - inredningsdesigner som Yana Prydalna som designar i Wabi-Sabi stilen inspirerat av modern och minimalistisk stil. Min coach Frida Engström som kompetent, uppmuntrande, målmedveten och inspirerande businesskonsult.

Har du några goda råd och tips till andra företagare?

Fel är inga fel det är byggstenar som leder till målet. Man misslyckas aldrig, det finns alltid en annan båt. Utan fel hade man inte kunnat förbättra sig. Min favoritkvot från Maya Angelou "Gör så gott du kan tills du vet bättre. Sedan när du vet bättre, gör det bättre."

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg