Jenny och Niklas byggde egen kaffekapselmaskin – satsar på att göra branschen mer hållbar

En kaffekapselmaskin i julklapp blev startskottet för Sjöstrand Coffee Concept. Jenny och Niklas tyckte inte att engångskapslar i metall kändes bra utifrån ett miljöperspektiv och klurade ut ett mer hållbart koncept. Nu har de designat en egen kapselmaskin, hittat nedbrytbara kaffekapslar och fått kunder över hela världen. LÄS STORYN

OM SJÖSTRAND COFFEE CONCEPT

Startade: 2014.
Gör: Designar och säljer kaffekapselmaskiner och tillbehör till framför allt distributörer runt om i världen men också privatpersoner i vissa länder. Är också distributör i Skandinavien för nedbrytbara kaffekapslar från det schweiziska företaget Ethical Coffee Company.
Var: Hemmakontor på Ingarö utanför Stockholm. Tillverkning av maskinerna sker i Shenzhen i Kina och kapslarna tillverkas i Frankrike.
Grundare: Jenny Svensson och hennes sambo Niklas Gustafsson.
Ägs: Grundarduon äger drygt 55 % av aktierna efter noteringen på Aktietorget i februari 2016.
Marknader: Schweiz är företagets största marknad just nu. Dessutom säljer de till privatkunder i Tyskland och Sverige via sin webbshop.
Antal medarbetare: Jenny, Niklas och en anställd som jobbar med försäljning och affärsutveckling. Tjänster som exempelvis ekonomi och marknadsföring köps in.
Omsättning: 5 Mkr 2015. Prognosen för 2016 är 15 Mkr.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image