Informationskällor - del 1

Det första du måste göra när du bestämt dig för en verksamhet är att fundera på vad du vet om branschen. Du kanske finner att du vill veta mer om hur man tillverkar en produkt eller saknar information om var man kan köpa eller beställa det du behöver.

Nästa steg är att aktivt samla information och kunskap om det du behöver för att kunna starta din verksamhet. Ta del av de kunskaper, erfarenheter och det nätverk som finns omkring dig. Odla ett gott förhållande till människor som kan hjälpa dig att snabbare hitta svar. Ha alltid papper och penna till hands för att anteckna intressanta tankar du hör eller läser om. Det finns massor av information tillgänglig.

Här får du lite tips:

Dina föräldrar – är dina närmaste och bästa rådgivare.

Människor du känner – skapa en bra relation till människor omkring dig: grannar, släktingar, vänner och andra som står dig nära.

Bibliotek – fördjupa dina kunskaper. Gå till biblioteket och prata med bibliotekarien eller gå in på bibliotekets hemsida, sök i katalogen för att få tips på böcker som behandlar just det ämne du letar efter.

Konkurrenter – ta reda på hur andra gör och lär dig av dem. Titta i deras broschyrer och testa produkterna. Studera annonser och hemsidor. Försök få reda på hur framgångsrika konkurrenter har lyckats, och agera på liknande sätt.

Kommunen – har information om befolkningen, aktuella projekt, planerade etableringar, statistiska uppgifter om nyinflyttade, etc. som kan utgöra förutsättningar för din verksamhet.

Internet – Allt går att söka på internet, men var noga med att kritiskt granska vilka källorna är till den information du hittar.

Mässor – gå runt bland utställarna och ställ frågor som hjälper dig till en bättre start i ditt företagande.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image