Banderoller - billig & effektiv skyltning för nystartade företag

Som nyföretagare har man ofta stora ambitioner och drömmar. Men samtidigt som man lätt romantiserar ett företagande ligger det mycket slit och tid bakom ett framgångsrikt företag. För många nyföretagare går det ofta tungt de första åren innan det blir lönsamt vilket då kan upplevas som mycket stressande. Men självklart finns det framgångssagor om företagare som fått bollen att rulla direkt och lönsamheten finns inom räckhåll redan första året.

Så vad är skillnaden egentligen på de som lyckas och inte. Många gånger är det svårare att lyckas direkt i en konkurrensutsatt bransch. Har du i stället tagit fram en helt unik produkt som behövs på marknaden kan försäljningen rulla på fortare. Men det är ändå svårt att säga exakt vad det är som får dig att lyckas eller inte.

Om du valt att starta upp ett nytt företag i en konkurrensutsatt bransch är marknadsföring definitivt något att satsa på men inte i alldeles för stora steg. Om pengarna inte flödar in i början kan det vara svårt att satsa på marknadsföring överhuvudtaget. Eftersom marknadsföring är en viktig faktor för att synas utåt mot nya kunder bör denna investering göras men då i ett mer konstadseffektiv val. Ett bra val för denna typ av marknadsföring är att använda sig av banderoller. Banderoller kan tryckas upp emot 5 meter i ett stycke och har ett lågt pris samtidigt som det ger ett mycket fint slutresultat.

Effektivisera genom rätt placering

För att få ett så effektivt resultat av banderoller som möjlig finns det ett flertal olika sätt placera dem på. Beroende vilken bransch du befinner dig i eller vad för ytor du har möjlighet att använda dig av finns det ett flertal smarta sätt att använda denna billiga skyltmetod. Tillskillnad från andra skyltar har banderoller ett så pass billigt kvadratmeterpris att detta är en skylt värd att satsa på när budgeten inte är så stor. Speciellt då du kan trycka en relativt stor yta utan att priset springer i väg.

Det klassiska valet - Banderoller ut med vägen

Det finns inget mer klassiskt val än en enkel banderoll ut med vägkanten. Idag går att se banderoller vid de flesta vägarna runt om i landet. Det kanske inte heller är så konstigt då du får väldigt mycket exponering för väldigt lite ansträngning. En banderoll har även en mycket lång livslängd vilket gör det möjligt för skylten att sitta upp i flera år. Vid val av banderoller för detta ändamål rekommenderar vi att du väljer en banderoll i frontlitmaterial. Detta har en otroligt bra hållbarhet och ger mycket fin färgåtergivning av ditt tryck.

För minskad insyn - Banderoller för inhägnat område

Att lösa två saker i ett kan vara en stor fördel. Med banderoller kan du både ta bort insynen samtidigt som du marknadsför ditt företag. Vid inhägnade områden som byggarbetsplatser, parkeringsplatser eller lager kan du montera banderoller snyggt på staketet som omringar området. Beroende på vilken typ av staket du använder dig av finns det olika typer av staketbanderoller att välja mellan. Vid staket som är fastgjutna i marken kan du använda dig av frontlitbanderoller som stänger ute all typ av insyn. Dessa är gjorda i ett tjockt material som inte gör det möjligt att se igenom.

Vid enklare staket som ett byggstaket behöver man i stället välja meshbanderoller. När vinden blåser starkt är det viktigt att den kan passera igenom banderollen. Om man då väljer ett tjockare material som frontlit blir det omöjligt för vinden att blåsa igenom. Detta kan innebära att staketet i värsta fall ramlar. I stället bör du välja ett meshmaterial till din staketbanderoll. Denna typ är gjort i ett tunnare material med hål i vilket vinden lätt kan passera igenom. Detta innebär dock att man kan se igenom materialet men hjälper ändå lite mot insynen. Eftersom banderoller kring ett inhägnat område ofta är placerat vid en väg får du även extra exponering av förbipasserade trafik. Här kan det vara bra att marknadsföra med eventuell kampanj eller specialerbjudande som kan locka nya kunder.

I samarbete med idrottsförening – inomhusbanderoller

Har ni en idrottsförening som ligger er varmt om hjärtat kan detta vara ett sätt att få lite extra exponering till ditt företag. Genom att erbjuda sponsring med en banderoll för föreningen kan du trycka ett motiv med både deras och din logga. På inomhusevent för olika typer av sporter kan en tygbanderoll enkelt spännas upp mot en vägg som gör möjligt för alla i publiken att se den. Om det även gör ett tryck som föreningen uppskattar finns det större chans till att banderollen är uppe varje match. Tygbanderoller ger ett otroligt fint färgtryck som trycks på stickad polyester. Med rätt layout kan du verkligen få din banderoll att poppa.

När du vågar satsa lite extra – Fasadbanderoller

Fasadbanderoller ger ett maffigt resultat och kan ihop med rätt budskap skapa en riktigt snackis. Svårigheterna med fasadbanderoller kan många gånger vara att man inte har någon fasad att faktiskt placera den på. Detta underlättar ofta om du själv äger en fastighet eller kanske befinner dig inom byggbranschen. Men att hyra en plats på en fasad kan vara kostsamt och därför bör du ta med i beräkningen att detta kan tillkomma. Får du dock till en placering på fasad där mycket folk passerar kommer du kanske uppnå det absolut effektivaste marknadsföringen som går med en banderoll.

När du äntligen nått en lönsam fas

Efter mycket slit så kommer även du som nyföretagare att stå där med ett lönsamt företag. Då behöver inte längre snåla med marknadsföringen utan nu kan du satsa på riktigt. Bland banderoller hittar du flera olika lösningar och vill du go all in kan du hyra en skyltställning som du monterar en eller fler banderoller på. Detta ger ett riktigt mäktigt resultat och kan vid rätt placering synas på flera 100 meters håll.

Men banderoller kan användas till så mycket mer än dessa enkla lösningar och oftast är det möjligt att faktiskt lösa de flesta speciallösningarna. På Expofy har vi jobbat med banderoller i över 10 år och vet idag hur man tar fram en snygg skyltlösning för ett bra pris. Det viktiga för oss är att du får en banderoll med bra kvalité utan att behöva betala ett orimligt pris. Har du en idé på något du vill genomföra eller diskutera vilka möjligheter ditt nystartade företag har. Tveka då inte att höra av dig till oss. Du kan både ringa på 0771-753500 eller maila oss direkt på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg