Vad är UGC-video? Så här kan det utveckla ditt varumärke

Att skapa engagerande innehåll och skapa verkliga kopplingar är svårt för varumärken, särskilt när de försöker bredda sin publik. Detta är där UGC-video kommer in.

UGC-videor har varit populära på sociala medier och de blir så småningom ett måste när det gäller effektiv reklam för vilket varumärke som helst. Oavsett om du säljer en produkt eller erbjuder en tjänst kan UGC-videor hjälpa dig att öka försäljningen, få mer engagemang och skapa förtroende.

Vi kommer att visa dig hur du får ut det mesta av UGC-video, dess fördelar och hur du kan få tag i det.

Vad är UGC-video?

UGC-video är innehåll som skapas av kunder och användare, inte av varumärken. Det blir allt populärare som innehåll att använda i marknadsföringsstrategier - både organiska och betalda annonser - på grund av dess otroliga potential att få ditt varumärke att verka mer verkligt och pålitligt.

Mest populära typer av UGC-video

  • Unboxing-videor
  • Testimonial-videor
  • How-To-videor
  • Problemlösning-videor
  • Produktbeskrivningsvideor
  • Gåvovideor

Hur du får UGC-video för ditt varumärke

Att få videomaterial från dina användare och kunder är inte det bästa alternativet eftersom det inte är pålitligt, kvaliteten är inte alltid den bästa och det inkluderar inte din logotyp eller förmedlar de viktigaste produktmeddelandena.

Det bästa sättet att få kvalitativt UGC-videomaterial är att samarbeta med verifierade UGC-skapare som vet hur man gör videor som omvandlar, ökar engagemang och ändå ser ut som om de skapats av faktiska användare. Du kan ansluta och hitta de bästa UGC-skaparna för ditt varumärke genom UGC-plattformar.

Ge skaparna din produkt och en detaljerad beskrivning av hur du vill att videon ska se ut - välj en eller flera populära UGC-videor och låt dem spara tid och pengar genom att leverera högkvalitativt innehåll som du kan använda i dina betalda annonser eller på sociala medier.

 AdobeStock 274100339

Varför UGC-video är fördelaktigt för varumärken

Ökar försäljningen: Genom att lägga till UGC-video i dina annonser kan du höja dina konverteringar, eftersom samarbete med skapare ger dig äkta innehåll från faktiska användare. Genom att testa olika typer av videor och skapare kan du se vad som fungerar bäst för din publik.

Bygger förtroende: Faktum är att människor litar mer på andra människor än på varumärken. Verkliga recensioner från användare får ditt varumärke att verka mer trovärdigt.

Ökar interaktionen: Människor reagerar bättre på UGC-video än på vanliga annonser. Verkliga berättelser från verkliga människor är mer relaterbara, vilket gör att människor vill interagera mer.

Skapar en gemenskap: Att använda UGC-video i din marknadsföring får människor att känna att de tillhör något. Att se verkliga berättelser får andra att vilja dela sina egna historier och upplevelser också.

Viktiga statistik om UGC-video

85% av konsumenterna anser att UGC har större inverkan än varumärkesfoton eller -videor.
Källa: https://www.linearity.io/blog/ugc-statistics/ 

Användargenererade produktvideor genererar 84% känslomässig intensitet jämfört med 77% för varumärkesinnehåll.
Källa: https://insense.pro/user-generated-content/statistics 

Reklam baserad på UGC kan leda till en 400% ökning av klickfrekvensen.
Källa: https://www.business.com/articles/user-generated-content/ 

79% av människor säger att UGC har stor inverkan på deras köpbeslut.
Källa: https://www.searchlogistics.com/learn/statistics/user-generated-content-statistics/

Sammanfattningsvis

Att använda UGC-video kan hjälpa ditt varumärke på många sätt. Det förbättrar försäljningen, skapar starkare kopplingar med din publik och bygger förtroende, vilket bidrar till att skapa en starkare gemenskap. Allt detta hjälper ditt varumärke att bli mer erkänt, starkare och mer pålitligt. Börja samarbeta med UGC-skapare nu för unikt innehåll som kommer att förvandla din målgrupp till lojala kunder.

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg