Enkelt sätt att tjäna pengar med hjälp av AI

Vill du tjäna pengar på att skriva artiklar och blogginlägg på beställning och få bra betalt för sådana tjänster? Pröva då hur ChatGPT kan hjälpa dig att skriva bra artiklar på mycket kortare tid än utan AI.

Så här kan du göra:
Gå in på sajten https://chat.openai.com/
Där kan du ställa en fråga till ChatGPT eller ge ChatGPT ett uppdrag.
Du kan till exempel ge ChatGPT ett uppdrag liknande detta:

Jag ska skriva en artikel eller blogginlägg om något efterfrågat ämne. Ge mig fem förslag på rubriker för artiklar inom de mest efterfrågade områdena.

När jag gjorde det fick jag efter några sekunder följande svar från Chat GPT:

Självklart! Här är fem förslag på rubriker för artiklar inom efterfrågade områden:

  • Hållbarhetsrevolutionen: Hur individer och företag kan bidra till en grönare framtid"
  • Teknologins framfart: De senaste innovationerna som förändrar våra liv"
  • Mental hälsa i det moderna samhället: Strategier för att främja välmående och hantera stress"
  • Kost och hälsa: Vetenskapliga rön om näring och hur vi kan äta oss till ett friskare liv"
  • Digitaliseringens inflytande: Hur tekniken påverkar arbetslivet och framtiden för sysselsättning

Dessa ämnen är efterfrågade och aktuella inom olika områden, och det finns mycket att utforska och skriva om dem. Lycka till med din artikel eller blogginlägg!

Det tycker jag var intressanta rubriker. Om jag inte hade varit nöjd kunde jag ställa samma fråga en gång till och fått ett helt annat svar. Men jag är, som sagt, nöjd med svaret så jag går vidare och vill att ChatGPT ska utveckla någon av de föreslagna rubrikerna. Jag väljer rubrik nr 4 och ger ChatGPT nästa uppdrag så här:

Bra! Kan du utveckla nr 4. "Kost och hälsa: Vetenskapliga rön om näring och hur vi kan äta oss till ett friskare liv". Ge mig fem beprövade exempel på hur vi kan äta oss till ett friskare liv.

ChatGPT svarar mig lika snabbt som tidigare:

Absolut! Här är fem beprövade exempel på hur vi kan äta oss till ett friskare liv:

  • Prioritera en balanserad kost: En balanserad kost består av en variation av näringsrika livsmedel. Det innebär att inkludera en kombination av frukt, grönsaker, fullkorn, magert protein (som fisk, kyckling och bönor), mejeriprodukter med låg fetthalt eller substitut och hämma fetter (som nötter, frön och avokado). Genom att äta en varierad kost får vi i oss alla nödvändiga näringsämnen för att främja hälsa och välbefinnande.
  • Minska konsumtionen av bearbetade livsmedel: Bearbetade livsmedel, såsom processade snacks, sockerrika drycker och snabbmat, tenderar att vara höga i tillsatt socker, salt och mättade fetter. Genom att minska intaget av dessa livsmedel kan vi förbättra vår hälsa och minska risken för sjukdomar som fetma, hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes. Försök istället att välja färska, helmatbaserade alternativ.
  • Öka intaget av frukt och grönsaker: Frukt och grönsaker är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter som är avgörande för att upprätthålla ett starkt immunförsvar och en optimal hälsa. Försök att inkludera ett brett utbud av färger och sorter för att få en variation av näringsämnen. Du kan också experimentera med att inkludera dem i smoothies, sallader eller som mellanmål.
  • Drick tillräckligt med vatten: Vatten spelar en viktig roll i att upprätthålla kroppens funktioner och främja hälsa. Det hjälper till att reglera kroppstemperaturen, underhålla vätskebalansen och stödja matsmältningen. Att dricka tillräckligt med vatten varje dag kan också hjälpa till att minska sötsug och öka energinivån.
  • Minska salt- och sockerintaget: För mycket salt och socker i kosten kan vara skadligt för vår hälsa. Högt saltintag kan öka risken för högt blodtryck och hjärtsjukdomar, medan överdrivet sockerintag kan leda till viktökning, tandproblem och ökad risk för metabola sjukdomar som typ 2-diabetes. Genom att vara medveten om mängden salt och socker vi konsumerar och begränsa intaget kan vi minska riskerna och främja bättre hälsa.

bild 1 juni 2023

Dessa exempel är grundade på beprövad forskning och kan vara vägledande för att äta sig till ett friskare liv. Kom ihåg att det är viktigt att anpassa kosten efter individuella behov och eventuella hälsotillstånd. Rådfråga alltid en legitimerad dietist eller hälsoexpert för personlig rådgivning.

Även detta resultat är jag nöjd med men för att illustrera möjligheterna med ChatGPT säger vi att jag skrivit en artikel tidigare just om vikten av att dricka tillräckligt mycket vatten så den punkten kan vi ta bort i den nu aktuella artikeln. Jag går vidare med att låta ChatGPT skriva ett första grovutkast till artikel. Jag ger ChatGPT följande uppdrag:

Bra! Skriv nu en artikel med ungefär 1000 ord om samtliga dessa punkter utom punkt 4 ovan, det vill säga den som handlar om att man ska dricka tillräckligt med vatten.

Även detta gör ChatGPT utan problem. Jag tror att du nu anar vilka enorma möjligheter du har genom att ta hjälp av ChatGPT så jag behöver inte visa mer.

Publicera absolut inte artikeln som ChatGPT har skrivit utan att bearbeta den med ditt eget sätt att skriva. Ta bara ChatHPT-artikeln som ett första grovt utkast som du gör om till din egen personliga skapelse genom att till exempel lägga in egna upplevelser och erfarenheter.

Poängen med att låta ChatGPT ge idéer och uppslag och skriva ett första grovutkast är att du sparar mycket tid. Du kan på det här sättet skriva artiklar och blogginlägg mycket snabbare och på det sättet kan du tjäna bättre på denna verksamhet.

Hur mycket kan du ta betalt för att skriva på beställning av andra?

Gå in på sådana sajter som förmedlar den här typen av korta s.k. gig-uppdrag, t. ex. Fiverr.com. Där hittar jag flera skribenter som tar över 1000 SEK för artiklar på 1000 ord. Inte dåligt om du med hjälp av ChatGPT snabbt kan skriva en personligt utformad artikel inom ett efterfrågat ämne.

Mitt råd är – testa ChatGPT! Det är gratis och du kommer bli imponerad.

Vill du lära dig mer om hur du kan skriva med hjälp av ChatGPT så föreslår jag att du läser boken ”Att skriva med hjälp av AI”. Klicka på denna länk.

Gästskribent: Holger Wästlund

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg