Lönsamma affärsidéer där du kan bli ensam

I den här artikeln ska jag visa några olika sätt att själv komma på helt nya affärsidéer – och till och med sådana idéer där du kan bli helt ensam.

Starta med att utnyttja Google

Google är den mest använda sökmotorn på nätet. Google är därför en ”guldgruva” för att hitta nya affärsidéer. Jag visar här några exempel:

Sökordsplaneraren

Det finns ett Adwordsverktyg som är avsett för annonsörer på Google. Det vedrktyget kan du hitta om du skriver in orden ”Använda sökordsplaneraren” på Google. Där kommer du bl.a. bli erbjuden att annonsera på Google men det behöver du inte göra. Med det verktyget kan du hitta nya affärsidéer och du kan utöka dina befintliga. Om du t.ex. skriver in ordet ”motionsapp” i sökordsplaneraren så kommer du få fram följande alternativa förslag ”stegräknare iphone”, ”kaloriräknare” och ”beräkna avstånd löprunda”. För varje nytt förslag kan du se hur många som söker på resp. sökord och hur stor konkurrensen är. Varje nytt förslag, som du tror på, kan du enkelt spara. Efter att du hållit på en stund har du en lista på förslag med affärsidéer att välja bland. Enkelt – eller hur?

På detta sätt kan du få fram massor med alternativa idéer till den ursprungliga som du funderade på.

Relaterade sökningar

En annan metod är att på Google mata in en affärsidé som du funderar på. Sedan tittar du längst ner på den första Googlesidan under rubriken ”Relaterade sökningar”. Där får du förslag på likartade affärsidéer som kanske kan utvecklas. Om vi tar det tidigare exemplet, ”motionsapp”, så kommer under ”Relaterade sökningar” fram ”promenadapp”, ”stegräknare på svenska”, ”gratis träningsappar”, ”bästa löpar-appen”, ”löpning för nybörjare”. Alla dessa finns redan men sätt igång och fundera – hur kan du göra någon av dessa effektivare, bättre och billigare?

Google nyheter

Ett annat sätt att använda Google på är att söka inom ett område som du är intresserad av och sedan klicka på ”Nyheter”. Vi tar motionsapp ytterligare en gång som exempel. Om du skriver "motionsapp" i Google och trycker på ”Nyheter” så kommer det fram en rad idéer och uppslag till nya affärsidéer; till exempel ”hur du gör bildspel av dina motionsövningar”, ”hur du gör motionen mer social” osv.

pexels rdne stock project 7414110

Magasin och tidskrifter

Magazines.com är också en bra källa för att hitta nya affärsidéer eller nya områden som är populära. Där finns 1000-tals tidskrifter från hela världen, och du kommer hitta tidskrifter inom områden du inte ens visste att de fanns. Produceras det tidskrifter inom ett visst område så kan det vara en lönsam nisch för nya affärsidéer.

Tips om tips-om-metoden

Nu ska jag berätta om en alldeles speciell metod för att leta nya affärsidéer. Skriv in på Google "Tips om a". Då får du fram en massa idéer som börjar på bokstaven ”a”, till exempel ”tips om aktier”, ”tips om Amsterdam”, ”tips om argumenterande tal”, ”tips om att skriva CV” osv.

Prova därefter att skriva in "Tips om b". Då får du följande förslag: ”Tips om Bali”, ”tips om bra film”, ”tips om bra böcker”, ”tips om bra fonder”, ”tips om bra TV-serier” osv.
Fortsätt senare med ”Tips om c”, ”Tips om d” osv. Jag är övertygad om att du kommer få fram mängder av nya idéer på detta sätt. Det är en av anledningarna till att min hemsida har domännamnet http://tipsom.se.

WikiHow

Här kommer ytterligare en värdefull källa där du kan leta efter idéer, nya affärsupplägg och nya trender. På WikiHow kan du gå in på olika kategorier där besökarna ställer frågor om vilka problem de har. Klicka på en kategori som intresserar dig och du kommer se mängder med frågor som just nu är aktuella.

Det är ju problem och behov av den typen som du förhoppningsvis kan lösa genom att hitta en ny affärsidé för din verksamhet.

Bokserien Dummies

Gå in på Amazon.com, välj ”Böcker” som kategori och sortera de böcker du får fram efter publikationsdatum. Därefter kan du skriva in ”Dummies” i sökordsboxen, och då kommer du se alla Dummies-böcker som har publicerats under den senaste tiden och framför allt kommer du se sådana Dummies-böcker som kommer att publiceras i framtiden. Det är naturligtvis en intressant bas för att fundera kring nya affärsidéer.

Det här var bara några metoder som du kan använda för att gitta nya affärsidéer. Du hittar fler sätt i boken ”Hitta din egen unika affärsidé – Så gör du steg för steg”. Klicka på denna länk så kan du läsa mer om den boken.

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg