Börja sälja kosttillskott på nätet

Marknaden för kosttillskott har blivit riktigt stor under hela 2000-talet och det är många som har tjänat en bra slant på att erbjuda hälsoprodukter online. Idag finns det dessutom många innovativa kosttillskott som många människor är intresserade av. Att starta en nätbutik och börja sälja tillskott kan därför vara en mycket lukrativ idé. 

Hitta rätt inriktning och produkter

Hur vill du att din nätbutik ska se ut och vad ska den erbjuda? Det går såklart att ha ett mycket brett urval, men då tävlar du med några av de största aktörerna på marknaden idag. Det är ofta bättre att nischa in dig på en specifik marknad, som till exempel kosttillskott för personer som styrketränar eller för veganer. 

Ett tips är att undersöka vilka tillskott som är populära just nu. Det brukar gå trender i kosttillskott och det kan vara bra att hänga med på. För ett tag sedan var till exempel hallonketoner en riktig trendprodukt bland personer som ville gå ner i vikt. Något som är på tapeten över hela världen idag är tillskott från cannabisplantan, tack vare alla intressanta effekter från CBD. Att bli återförsäljare för en bra CBD-produkt kan därför vara en bra idé, eftersom det ligger rätt i tiden. Ett bra CBD-tillskott innehåller inte THC och är därför inte narkotikaklassat. 

En annan intressant inriktning kan vara ekologiska hälsotillskott. Det är en produkt som är efterfrågad idag och en marknad som ännu inte är mättad. I Sverige kan du till exempel börja sälja produkter från Hemply Balance. Ett populärt val för företagets konsumenter är deras kapslar som är tillverkade av ekologisk och GMO-fri hampa. Det finns även andra ekologiska produkter att välja mellan, som krämer, salvor och oljor.

Se efter om du behöver tillstånd

En del kosttillskott behöver man tillstånd för om man vill sälja dem. Kosttillskott räknas som livsmedel och regleras därför enligt livsmedelslagstiftningen plus några extra regler som är viktiga att kolla upp. Försäljning genom e-handel kommer också med ytterligare regler. I de flesta fall registrerar man sig hos kontrollmyndigheten i kommunen där företaget ska ha sitt säte, men i vissa fall behöver man ett godkännande från Livsmedelsverket. Det är framförallt om man hanterar animaliska ingredienser. Att få tillstånd behöver inte vara krångligt, utan det är bara att kontakta kommunen.

Håll nere uppstartskostnaderna

Du kommer behöva köpa in ett lager av kosttillskott, om du inte lyckas hitta en återförsäljare som kan dropshippa. De flesta tillverkare har ett minimiantal för beställningar, men var försiktig att inte bygga upp ett för stort lager för fort. Kosttillskott har bäst-före-datum och du vet inte hur mycket du kommer att sälja i början. Så börja långsamt, satsa på marknadsföringen och väx i en lagom takt. Då kan du hålla dina uppstartskostnader på en hanterbar nivå. 

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image