8 sätt för småföretagare att ha en avkopplande semester

Entreprenörer arbetar vanligtvis inte 9-5. Du jobbar sannolikt så många timmar du kan och tar dig inte tid att koppla av och njuta av de vackra sommarmånaderna. Med detta i åtanke bjuder vi på några enkla tips som hjälper entreprenörer att slappna av lite mer i sommar. 

Det är sommar, vilket innebär att semestersäsongen officiellt har börjat. Det är inte alltid enkelt för entreprenörer att "checka ut" för semester. Du är kapten på ditt skepp, och det kan vara svårt att släppa ratten ... även under en kort tid.

Men även de mest trafikerade entreprenörerna behöver en paus. Ju mer packat ditt schema desto mer sannolikt är det att du bör ta lite tid att komma undan. Det kan inte vara lätt att ta en paus, men det kan vara bra för din hälsa, ditt mentala välbefinnande och till och med ditt företag.

Du behöver helt enkelt hitta en balans som fungerar för dig, inte bara "acceptera" att du aldrig kan komma undan. Du behöver koppla ur, åtminstone kort, för att ladda batterierna i sommar.

1. Lämna ditt Wi-Fi bakom

Du kan ta semester, men kommer du faktiskt att kunna koppla av? Eller kommer du att kontrollera din inkorg var femte minut? Enligt studier erkänner många entreprenörer att de aldrig lyckas koppla av på semester, utan fortsätter kontrollera röstmeddelanden och e-post. Om du ska på semester bör du koppla bort och komma bort från kontoret.

Ta inte din dator, surfplatta eller något annat arbete med dig! Om du har fattat beslutet att ta en semester för att koppla av och ladda, låt inte arbetet krypa in i din lediga tid där borta. Detta innebär ofta att du gör ett medvetet val att lämna jobbet, oavsett om det är att lämna din bärbara dator hemma eller att hålla telefonen i flygläge tills du återvänder.

AdobeStock 224487689

2. Tid för dig själv

Att vara din egen chef med ett hektiskt företag kan det vara en enorm frestelse att ploga på hela sommaren utan paus. Men det är viktigt att du tar dig tid. Oavsett om du åker på semester eller stannar på hemmaplan är det viktigt att du slappnar av, laddar och omdirigerar. Det här är en av få möjligheter under året du kan få andan - så grip ögonblicket. Vad behöver du? Kanske lite tid vid stranden eller tid att komma ikapp vila och sova? Kolla in med dig själv och lägg tid åt dig själv i din almanacka.

3. Tillbringa tid ute i naturen

Det finns inget bättre sätt att koppla av än att komma ut, koppla ur och bara njuta av naturen. Att gå utomhus förbättrar inte bara din syn och låter dig varva ner, det kan också lindra depression och stärka din immunitet. Studier har visat att naturvandringar med vänner eller ensam kan avsevärt sänka nivåerna av depression och känslor av stress.

Låt ditt sinne vandra medan du småpratar med andra eller njut av ensamhetens tystnad. Att byta ett inomhus träningspass för en utomhusaktivitet kan krydda din träningsrutin och lämna dig inspirerad för nästa! Gå på en springa någonstans som du alltid har velat, eller promenera vid havet och se hur stressen smälter bort.

4. Dags för andra saker du älskar att göra

Att driva eget företag har en tendens att sätta allt annat på baksidan. Hobbyer, intressen och pass-tider kan ofta bli ett gammalt minne. Sommartid är den perfekta tiden att bekanta sig med dem igen. Var det sudoku, läsa en bok, pyssla och måla, spela brädspel, baka saker - vad det än kan bli.
Mycket ofta har hobbyer och tidsfördriv enorma mentala, fysiska, emotionella och andliga fördelar. De är en del av det som gör våra liv friskare, lyckligare och mer balanserade. Det här kan vara den push som du behöver för att slå dig ner, stressa av och bli återuppladdad igen.

AdobeStock 435196429

5. Ha kul med din favoritsport

Vandring, kajakväg, klättervägg eller annan fysisk aktivitet. Att flytta din kropp hjälper till att förbättra din självkänsla och din livssyn - och båda är viktiga om du kämpar för att känna att du inte slösar bort tid på semester. Lägg inte press på dig själv att träna i timmar varje dag, men sträva efter att flytta från soffan eller poolstolen i en timme varje dag.

6. Tid för nära och kära också

Det finns det kraftfulla ordspråk som när allt är sagt och gjort i ditt liv kommer få människor att rapportera att " Jag önskar att jag hade tillbringat mer tid på kontoret ". Just tvärtom, många ångrar att de inte spenderade tillräckligt av sin tid med sina nära och kära. Nu är det dags att komma ikapp med vänner, familj och partners. Låt dem veta att du är glad att de är där och låt dem veta att du bryr dig, särskilt om ditt företag har ätit in den tid du normalt spenderar med dem. Gör plan för att komma ikapp, reflektera, var spontan och satsa på mer kvalitetstid med dina vänner.

7. Gör en mjuk comeback

Schemalägg inte för mycket när du är tillbaka från semestern. Om du ser 12 möten i din kalender första dagen tillbaka kan den sista halvan av din semester vara stressande. Ge dig själv en dag (eller till och med två) att anpassa dig innan du dyker in igen.

8. Planera din nästa semester

Planera din nästa semester. Visualisera din semester som en investering i ditt företag. Kom ihåg att din semester är positiv, inte negativ, för produktivitet. Efter denna tid borta kommer du tillbaka till jobbet energisk, fräsch och redo att lösa alla problem som kommer din väg.
Gör det, även om det bara är en fyra dagars helg. Arbeta flera månader i förväg och få in din nästa semester i almanacka. När flygningen och hotellet är bokat är det mycket svårare att besluta att fortsätta arbeta utan semester i ytterligare nio månader. 

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image