Starta en utomhuskurs för nybörjare

Allt fler svenskar börjar ge sig ut i Sveriges skog och mark istället för att resa utomlands, vilket har lett till att många har fått upp ögonen för olika utomhusaktiviteter. Om du har kunskaper om friluftsliv kan du hålla i en utomhuskurs för nybörjare som vill lära sig något praktiskt. Att arrangera guidade vandringar är också en intressant affärsidé. 

Bor du i ett naturskönt område kan du till exempel arrangera utflykter, gemensamma vandringar eller kanske kanotturer för små grupper. Det är många som vill ge sig ut i naturen, men som hellre är med på en organiserad utflykt än att ge sig ut på egen hand. Hör dig gärna för om det finns något som efterfrågas i ditt område och utforma din kurs utefter svaren du får.

En kurs i att underhålla friluftsverktyg

Knivar och yxor är två användbara verktyg för personer som har ett friluftsintresse, men det är inte alla som vet hur man tar hand om dem. Om du har kunskapen i hur man slipar knivar och yxor kan du hålla en kurs i hur man gör just det. Du kan köpa in verktyg som till exempel en knivslip från Gerber, brynstål och annan utrustning som behövs för att hålla i kursen. Dessutom kan du erbjuda kniv- och yxslipning av andras verktyg vid sidan om av kursen för att diversifiera dina inkomster.

Om du är bra på att hugga ved

En del är bättre än andra på att hugga ved och om du har utvecklat en riktigt bra teknik med yxan så är det en efterfrågad kunskap. Varje år så hamnar flera yxor bäst i test hos olika återförsäljare, så investera i en yxa som är rekommenderad och lär ut hur man klyver, hugger ner träd eller gör finare yxarbeten. Personer som kommer från stan och kanske inte har använt yxor innan är ofta intresserade av kurser som lär ut grundläggande yxkunskaper. Det kan även vara intressant att starta en kurs där du lär ut hur yxan kan användas i skog och mark för att exempelvis skaffa ved till campingelden.

Organiserade vandringar

Vandringar är alltid populära, inte minst bland turister som gärna vill uppleva den svenska naturen ihop med en lokal guide. Du kanske känner till ett undangömt vattenfall eller en särskilt vacker skogsdunge som inte alla känner till? Kartlägg gärna några vandringar som du tror är lämpliga att ta med dig turister på och marknadsför dina utflykter genom lokaltidningar, på Facebook, genom Airbnb Experiences och lokala hotell. Ta gärna med dig fika till deltagarna och se till att vandringen är utformad utifrån deras fitnessnivå och åldrar. Att vara förberedd med ett första hjälpen-kit är ett måste om du ska vara guide.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image