Saker att tänka på när man investerar i kryptovalutor

Det är ingen överdrift att påstå att kryptovalutor har blivit populärare än någonsin tidigare. Det pågår en hetlevrad debatt om hur framtiden för detta pengaalternativ slutligen kommer se ut. Myndigheter kämpar för sin sak, medan privatpersoner försöker värna om sina rättigheter och sin integritet.
Kryptovalutor har ju blivit just det – lite av ett integritetsrelaterat ämne, där folk vill ha mer direkt kontroll över sina pengar. 

Om du har lust att investera i kriptovaluta är det inte ett dåligt tillfälle. Man ska inte låta bli bara för att man missat den initiala prisökningen. Tror man på teknologin, bör man helt enkelt investera. Som med alla investeringar bör du dock vara försiktig och komma ihåg att kryptovalutor har lite av ett rykte för att vara väldigt volatila. Nedanstående artikel diskuterar kortfattat några viktiga saker att tänka på när man investerar i kryptovalutor.

Investera småskaligt i början

Den ibland spektakulära avkastningen investeringar i kryptovalutor har möjlighet att ge är sannerligen lockande. I dagens läge kan det vara väldigt frestande att ge sig in med huvudet före i kryptovalutavärlden, men tänk på att priset historiskt sett har fluktuerat kraftigt. Ingen vet när marknaden kommer krascha och hur mycket priset på diverse kryptovalutor kommer falla, så det är bäst att vara vaksam och enbart investera småskaligt. Investera också bara pengar du har råd att förlora. I grund och botten är investeringar i kryptovalutor lite som att lägga dem på hasardspel.

Alltså bör det utföras med vaksamhet. Kryptovalutamarknaden täcks inte av myndighetsskydd på samma sätt som till exempel aktier, så du har aldrig en räddare i nöden om saker och ting verkligen skulle gå illa.

Låt dig inte styras av känslor

Eftersom kryptovalutor är så pass volatila, är det inte ovanligt att investeringsbeslut fattas genom magkänsla istället för forskning och utförlig eftertanke. Om du agerar utifrån rädsla kommer du oundvikligen falla offer för dåliga investeringar. Nyheter, forum och podcasts bidrar alla till denna aura av hysteri som omsvävar kryptovalutor. Strunta i sociala medier och känsloväckande nyhetsartiklar – utför dina investeringar utifrån teknisk kunskap om kryptovalutan och förståelse för dess potentiella framtida plats i samhället.

Man kan faktiskt lära sig en hel del om investeringar i kryptovalutor genom att titta på investeringar på aktiemarknaden. Det är vanligt att oerfarna privatinvesterare råkar ut för en viss rädsla av att missa en potentiell uppgång. Detta kan få ödesdigra konsekvenser och påverka investerarens
psykologiska hälsa kraftigt. Se till att låta dig styras av sunt förnuft!

Diversifiera din portfölj

Som du säkert redan vet, är Bitcoin den kändaste kryptovalutan i världen. När man diskuterar kryptovalutor, finns det därmed ett implicit antagande att Bitcoin är vad som syftas på. Men Bitcoin är långt ifrån det enda alternativet. Det är dags att man börjar diversifiera sin kryptoportfölj på samma sätt som sin aktieportfölj.

Diversifiering innebär att du sprider riskerna för att minska risken att förlora stora summor av ditt totala kapital. En smart diversifiering som utförs över flera kryptovalutor säkerställer att om en av dessa valutor genomgår en tuff period, kommer resterande väga upp för detta. Hjälpa dig återhämta
förlusterna med andra ord.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image