Tjäna pengar genom att marknadsföra andras produkter

Gillar du att skriva på nätet? Då kan du skaffa dig inkomster genom att utnyttja s. k. affiliate-marknadsföring. Man kan jämföra affiliate-marknadsföring med e-handel. Skillnaden är att om du har en egen e-handel så säljer du i första hand egna varor eller tjänster. Men om du är affiliate-marknadsförare så marknadsför du andras produkter. 

En affiliate-marknadsförare skriver på sin webbplats så intressant innehåll om en vara eller en tjänst att besökarna blir intresserade och vill göra en beställning.

Det gör besökaren genom en köpknapp som du har installerat på din webbplats. Via köpknappen skickar du dina besökare vidare till någon annans e-handel och för de besökare som du lotsar vidare får du en provision.

Så får du betalt

Den kan vara uppbyggd så att du får betalt för varje besökare du för över till e-handlarens hemsida eller så får du bara provision när det blir ett verkligt köp. 

Förmedlingsprovisionen för den som marknadsför en produkt på det här sättet varierar kraftigt. Jag har sett exempel från 6% och ända upp till 75%. Du kan välja att satsa på dyra produkter där din provision blir hög men där kan det vara svårt att få besökare att verkligen genomföra ett köp. Alternativet är att du satsar på billigare produkter där din provision är lägre men där är det troligtvis lättare att få igenom flera köp.

Det enda du behöver göra som ägare av din webbplats är att skriva på ett så intressant sätt att du får många besökare som du kan lotsa vidare som kunder till olika e-handlare. 

Det förutsätter naturligtvis också att du har affiliate-avtal med någon eller några e-handlare. 

Du kan vara affiliate-marknadsförare för både varor och tjänster. Det finns även en enorm massa informationsprodukter på nätet där du kan fungera som denna typ av marknadsförare. Med informationsprodukter menar jag e-böcker, webbkurser, ljudböcker m.m.

Detta kan vara en början till något ännu intressantare

Du kan börja med att vara affiliate-marknadsförare och sedan kanske du själv blir intresserad av att framställa egna informationsprodukter. Då har du en chans att tjäna en betydligt större andel av varans pris.

Jag utgår från att du som läser den här artikeln har en egen hemsida. Om du inte har det så är det dags att du skaffar dig en. ”Har du ingen egen hemsida så finns du inte” är ett vanligt uttryck.

Du kan välja mellan flera olika program och möjligheter att bygga upp din hemsida. Jag använder mig av Wordpress. Det är världens mest använda plattform för hemsidor/bloggar. Wordpress är gratis och det finns massor med bra instruktioner som visar hur du laddar ner programmet och kommer igång med dina första inlägg.

Det finns fler än en miljon .se-domäner och - håll i dig nu - över 100 miljoner .com-domäner inregistrerade så konkurrensen på nätet är enorm. Om du ska lyckas bör du skapa en tydligt nischad webbplats.

Gör så här

Förr att bygga upp en nischad affiliate-webbplats bör du ställa dig följande grundläggande frågor:

  • Vilken är din målgrupp?
  • Vad vill de få reda på när de besöker din hemsida?
  • Hur ska du få de som ingår i din målgrupp och som surfar runt på nätet att hitta och gå in på din sida?
  • Hur kan du med din hemsida få besökarna att klicka sig vidare till dem du har affiliate-avtal med?

Svaret på ovanstående frågor får du om du funderar ett steg till.

  • Gör en lista på de frågor som din målgrupp oftast ställer. Känner du din målgrupp väl så är detta inget problem.
  • Om du inte kommer på tillräckligt många frågor så kan du göra en undersökning på nätet. Du kan kontakta dina tidigare kunder eller de som beställt dina nyhetsbrev och fråga dem.
  • Surfa runt på några av de diskussionsforum där personer i din målgrupp är aktiva. Jag är övertygad om att du kommer få massor av uppslag och idéer genom dessa olika kanaler.
  • Var ännu mer fantasifull och fortsätt listan med att skriva ner sådana frågor som du anser att din målgrupp borde ställa.

Skaffa dig domännamn på bra sätt

Är du specialist inom ditt område så kan du säkert svaren på de flesta av dessa frågor. Om inte - ta reda på svaren så blir du specialist!

Du kan ha olika domäner om du skapar flera nischade webbsidor. Jag försöker hitta domännamn som både beskriver vad sidan innehåller och som är lätta att komma ihåg.

Vill du bespara dig kostnaden för att ha flera olika domännamn kan du skapa dina nischade webbsidor som undersidor på din egen domän. Då blir det ingen merkostnad. Du betalar bara en gång per år för domänen.

Den här idén bygger på att du har en egen webbplats som du dessutom måste hålla aktuell. Som sagt, har du inte en egen webbplats – sätt igång och skaffa dig en!

Den här affärsidén finns lite mer beskriven i boken ”25 sätt att tjäna pengar när du sover – så skaffar du dig passiva inkomster”. Klicka här så kan du läsa mer om den boken.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER