Skapa en jämförelsesida på internet

Om du redan har eller tänker skapa en webbsida är det en bra idé att marknadsföra produkter, som i sin tur ger dig en kickback. Det vill säga en ekonomisk ersättning för att dina besökare klickar på en produktlänk, och därefter exempelvis köper produkten eller tecknar sig för en eller flera offerter. 

Fenomenet där du skapar en webbsida i syfte att marknadsföra produkter kallas för "affiliate marketing". I den här artikeln förklarar vi vad affiliate marketing är, samt ger dig exempel på nischer som är populära för affiliate marketers.

Vad är affiliate marketing?

Affiliate marketing är en process där du som webmaster får en (ofta) förutbestämd provision om du marknadsför ett annat företags produkter. Det är vanligt att affiliatemarknadsförare går med i så kallade affiliatenätverk, där hundratals butiker som erbjuder affiliateprogram för onlinemarknadsförare finns tillgängliga.

Adtraction, Adrecord och Tradedoubler är tre populära affiliatenätverk som finns på den svenska marknaden.

Affiliate marketing-begreppet förklarat i 4 steg

  1. Säljaren, tex. Komplett.se, skapar ett affiliateprogram
  2. Du som affiliate tecknar dig för programmet. Du blir godkänd, och marknadsför produkter från Komplett.se på din webbsida.
  3. Besökarna tar del av materialet på din webbsida, och klickar sig vidare till Komplett.se. Om besökaren köper någonting får du en kickback på inköpsbeloppet.
  4. Affiliatenätverket betalar ut pengar till dig månatligen. Bra affiliatenätverk betalar alltid ut pengar, oavsett om de fått betalt av den butik som inkluderas i affiliateprogrammet eller inte. Notera att Komplett.se oss veterligen alltid betalar ut sina ersättningar i tid.

2 populära nischer inom affiliate marketing

1. Jämförelsesidor om kreditkort

Jämförelseportaler för kreditkort finns det gott om, så konkurrensen är benhård. Dessa webbsidor innehåller i regel bra guider om hur du bör använda ett kreditkort för att maximera fördelarna, samt tips om det bästa kreditkortet utomlands. Kärnan när det kommer till dessa webbsidor står produktrecensionerna för.

De måste vara utförliga, men inte för den delen säljande. Som besökare ska man inte känna att man blir lurad, och som webmaster ska du känna att besökarna faktiskt får ta del av information som de har nytta av. Om du vill ha ett bra exempel på en kreditkortsrecension kan du läsa mer om coopkortet här.

2. Jämförelsesidor om mjukvara

Att marknadsföra exempelvis VPN-tjänster och/eller antivirusprogram är populärt. Samma sak gäller här, i jämförelse med att marknadsföra kreditkort. Du måste skriva utförliga och ärliga recensioner som besökarna har nytta av, och det är aldrig acceptabelt att ge ett VPN-företag ett bra omdöme för att de ger dig en högre ekonomisk kompensation.

Att berömma produkter som säljs av företag som inte är seriösa, kan leda till att ditt rykte som affiliate marketer förstörs. Att vara ärlig mot sina besökare är alltid att föredra, då du tjänar mest på det i det långa loppet. Cyberghost och ExpressVPN är två populära VPN-företag som erbjuder affiliateprogram för affiliate marketers.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER