En idé för sportintresserade

Det finns oftast flera olika vägar man kan ta för att få in slantar på kontot genom någon form av online verksamhet. Med dagens teknologi och uppkoppling har inte längre stora bolag som SVT ensamrätt på nyhets- och sportrapporteringen. Faktum är att många andra aktörer gett sig in på marknaden, det har öppnat upp för alla att ge sin bild av verkligheten. Eftersom att sport är ett hett ämne för många är det även ett sätt få en inkomst på.

Senaste nytt

Det finns många som alltid är ute efter det senaste nytt, oavsett om det är allmänna nyheter eller sportnyheter. Just sport är en bred marknad där det alltid händer mycket. Folk vill inte bara veta resultaten för sina favoritlag, idag är sportsbetting på sidor som bet365 väldigt populärt. Tack vare ökat sportintresse kan man nu nischa in sig på sin favoritsport om man skulle vilja starta en sportblogg, eftersom det är stor chans att många andra gillar även den sporten och där har du din trafik. En sportblogg med fokus på särskilda nyheter eller bara med en generell överblick kan bli riktigt lyckad. Det finns olika sätt att generera en inkomst från bloggen i sig.

pexels pixabay 261662Blogga från hemmet. Källa: Pexels

Ett sätt som du kan dra in pengar är genom trafiken. Många bloggar annonserar och får intäkter på så vis. Om du har en särskild nisch eller ett sätt att skriva som engagerar kan du räkna med besökare till bloggen. Desto fler som besöker din sida desto mer genererar dina annonser. Du kan även bredda in på sociala medier som Twitter för att få fler följare genom att twittra inbjudande tweets för att locka läsarna till din blogg där du sedan fångar deras intresse.

Utöver reklamintäkter är det även möjligt att tjäna pengar genom samarbeten med olika sidor. Skriver du om en särskild sport kan du få ett samarbete med ett stort märke inom den sporten. Detta är vanligt inom spelbranschen där många bolag letar kunder från olika håll och kanter. Det är även vanligt när det kommer till fysiska varor för olika aktiviteter. Där kan man som bloggare tjäna en bestämd summa per rekryterad kund. Summan varierar självklart mellan avtal och avtal.

pexels guduru ajay bhargav 863988Är simning din specialitet? Varför inte starta en simningsblogg! Källa: Pexels 

Så har du ett brinnande intresse för sport är detta kanske något för dig. Slå två flugor i en smäll och kombinera ditt intresse med jobb. Lyckas man tillräckligt väl är det något som man kan livnära sig på. Influensers blir allt vanligare i cybervärlden och det är inte för sent för att pröva. Skulle det vara så att man misslyckas totalt så har man åtminstone försökt och inte är det hela världen när man ändå skriver om något man gillar. Det är en enkel och billig sak att göra, där många bloggsidor är gratis att skriva upp sig på och du behöver inte investera några större summor pengar för att komma igång. Det enda som krävs är kunskap och ett brinnande intresse.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER