Tips på billiga erbjudanden

Man behöver inte samla rabattkuponger för att göra bra besparingar på de utgifter som kostar pengar hemma. Många vill ju att så stor del av brutto lönen som möjligt ska gå till nöjen och förbättringar av hemmet. Dock har vi massa kostnader hemma som är svårt att klara sig utan. Att bli självförsörjande på el exempelvis kräver att du köper solceller för stora belopp och verkligen satsar samt läser på. Kanske inte något för alla men då kan man i alla fall se till att betala så lite som det bara går för elavtal och övriga utgifter i hem och hushåll. I denna artikel så kommer erbjudanden och rabatter från olika elbolag att redas ut.

Gratis månadsavgifter

När elbolagen erbjuder kampanjer så kan det vara som så att du ska få 500 sek, med detta menar de exempelvis att du får första årets månagsavgift avdraget så du samlar ihop till detta under 12 månader. Det är ju en bra deal då det kan vara en stor del av din elräkning om du har låg elförbrukning. För någon som förbrukar mer el så kanske elpriset är viktigare att fokusera på då en månadsavgift på låt säga 50 SEK är en mindre del av totalen. Bolag som just nu kampanjar bort sin månadsavgift på Elbyte är Fortum och Telge Energi. Affärsiden kring förmedling av elavtal är i detta faktum en stor fördel för dig som kund då man på Elbyte pressar ner elpriserna genom att bolagen slåss om att hamna i toppen.

Rabatt på elen

Det vissa elbolag gör är att de erbjuder rabatter på elen likväl. Så de börjar med att kampanja bort månadsavgiften och för att verkligen ligga i toppen när det gäller listor på elbolag med billig el så ger de även rabatt på elförbrukning i öre/kWh. Ofta så slås även månadsavgiften ut på öre/kWh så det kan vara bra att kolla upp själva specifikationen kring vad elpriset består utav.

Billigaste elbolaget 2021

Det billigaste elavtalet i vår undersökning september 2021 var Dogood El på rörligt elpris (69,42 öre/kWh) och med kampanj Cheap Energy (75,83 öre/kWh) som både ger rabatt på månadsavgift och elpris. Efter kampanjen vart dock Cheap Energy dyrare än Dogood El vid både kampanj och normalt elpris. Då går även elpriset hos Cheap Energy upp efter kampanjperioden är avslutad. Undersökningen gjordes utifrån scenariot att man förbrukar 10 000 kWh årligen och bor i en villa i Göteborg. Göteborg ingår i elområde 3 som fångar upp orter som Stockholm, Örebro och Linköping likväl.

Bästa erbjudandet

Det bästa erbjudandet beror på din situation och ditt hushåll. Har du elbil eller jobbar i skift kanske du kan nyttja all el på natten och köra på ett timavtal för att spara pengar. Det många gör är att välja ett elbolag med bra omdöme där Karlstad och Upplands Energi toppar listan. De har dock inte elpriser på kampanj så man kan ju även ta och nöja sig med en kompromiss. De två elbolagen med bäst elpris och kundnöjdhet var Skellefteå Kraft 83.38 öre/kWh och Mölndal Energi med 78,83 öre/kWh. Alla dessa elbolag levererar el över hela Sverige även om de har ett namn som anknyter till specifika orter.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image