Affärsidéer som bygger på att sälja tjänster åt företag

Det finns mängder av tjänster som du kan sälja till företag. Det kan vara till små företag, mellanstora eller större företag. Har du någon tidigare erfarenhet eller kunskap så kan du sätta i gång och erbjuda dina tjänster redan idag. Det fordras i allmänhet inga investeringar i form av pengar – bara din egen tid. 

Jag kommer här ge några exempel, detta mest för att få i gång fantasin. De flesta av dessa tjänster är enkla att starta. Därför finns det relativt stor konkurrens och därmed är priserna i allmänhet låga. Det viktigaste med detta är att du kommer i gång. Det kan leda till följduppdrag som är bättre betalda. Läs igenom listan här nedanför och välj ut några som du kan erbjuda. De mindre tjänsterna kan tjäna som en bra introduktion för att visa att du är seriös och kunnig med det du håller på att jobba med. Här kommer listan:

Säker installation av Wordpress

Det är lätt att installera Wordpress, men många vet inte hur man gör det på ett säkert sätt. Du kan därför erbjuda tjänsten att hjälpa till och se till att du samtidigt installerar de tillägg som gör att sajten blir helsäker. Jag rekommenderar bl.a. WordFence.

Att flytta en Wordpressinstallation från ett domänhotell till ett annat

Att flytta över en Wordpressinstallation från ett webbhotell till ett annat kan verka komplicerat och folk är rädda för att göra detta. Man vill inte missa någon information eller viktigt innehåll. Det finns flera sätt att göra detta och här kan du hjälpa privatpersoner och småföretagare så att de känner sig trygga.

Logodesign

Det finns en stor efterfrågan på att få hjälp att designa en loggor, och det är inte så svårt. Använd t.ex. Photoshop eller Illustrator eller något annat alternativ. Det är en tjänst du kan erbjuda.

Design av bokomslag

En efterfrågad tjänst är att designa bokomslag. Författare och förläggare vet att det är viktigt att en bok har ett bra omslag. Där finns en marknad.

Design av övriga omslag

På samma sätt kan du erbjuda design av CD-omslag, nya appar, design av webbsidor o.s.v.

pexels antoni shkraba 5816286 1

Photoshop m.m.

Om du behärskar Photoshop så kan du hjälpa företag med att förbättra bilder, ta bort röda ögon, beskära, betona, sudda ut delar av bilder som inte ska finnas m.m.

Seriefigurer

Om du är en duktig tecknare och kan rita roliga gubbar så finns här en marknad. Många företag vill presentera sina produkter eller tjänster på ett seriöst och samtidigt trevligt och underhållande sätt.

Sökmotoroptimering (SEO)

Att erbjuda tjänster inom sökmotoroptimering verkar vara en oändlig marknad. Många företag vet inte hur detta går till eller vill inte lägga ner den tid som det tar att jobba med sökmotoroptimering. Är du kunnig inom SEO och tycker det är kul så kan detta vara en stor och intressant verksamhet. Vill du lära dig hur detta går till så kan en bra början vara att ladda ner ”Googles grundhandbok om sökmotoroptimering” gratis på nätet.

Som sagt, detta är bara en kort lista för att få i gång fantasin. Det finns nästan oändligt många möjligheter när det gäller att erbjuda olika tjänster till företag. Tänk igenom vilka erfarenheter och tidigare kunskaper som du har som går att erbjuda till företagare och sätt i gång! När du väl får kontakt med ett eller flera företag för att hjälpa till med en viss tjänst så leder det ofta till att företaget också vill ha hjälp med något helt annat. Då gäller det att du är flexibel, orädd och intresserad av att lära dig något nytt. Våga – vinn! 

Du kan läsa en hel bok som är full med affärsidéer och där du dessutom lär dig metoder hur du kan komma fram till din egen unika affärsidé. Läs mer om den boken här.

(En länk från den sista meningen till https://www.tipsom.se/bestall-boken-hitta-din-egen-unika-affarside-har/)

gästskribent, Holger Wästlund

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image     svenska casinon hos spelpressen          logo_1.jpg