Tjäna pengar på att skriva artiklar eller skriv en hel bok med hjälp av ett gratis AI-program

Jag är författare och därför letar jag ständigt efter nya sätt att skapa och rationalisera mitt arbete. Jag använder mig t. ex. av att läsa in text i stället för att skriva och därigenom spara tid. Nu med framväxten av skrivprogram med artificiell intelligens (AI), speciellt ChatGPT, som är gratis, finns det nya möjligheter för mig att pröva. I den här artikeln ska jag kommentera några av de olika sätt på vilka jag kan använda AI-skrivarprogram för att tjäna pengar. 

ChatGPT kan hjälpa mig att skriva artiklar

Ett av de viktigaste användningsområdena för AI-skrivprogram är att skapa artiklar. AI-skrivprogrammen är utformade för att producera innehåll snabbt och effektivt, med en minimal manuell insats. De kan användas för att skapa artiklar om en mängd olika ämnen, från teknik och affärsverksamhet till litteratur och kultur. Ett AI-skrivarprogram genererar först ett förslag till disposition av artikeln och när man korrigerat och kompletterat den så att man är nöjd producerar AI-programmet hela artikeln. Därefter måste man som författare naturligtvis ändra en hel del, lägga till personliga erfarenheter och upplevelser och kvalitetssäkra innehållet.

Många AI-skrivprogram kan också användas för att generera artikelidéer. Du, som författare, behöver bara ange några nyckelord eller ett ämnesområde och med det som utgångspunkt kan AI-skrivprogrammet generera en lista med artikelämnen som du kan välja bland. Självklart har man, när man börjar arbetet med artikeln, en rad egna idéer om vad man vill skriva men AI-programmet levererar egna idéer som gör att man ofta får nya infallsvinklar som är nya för en själv.

AI-skrivprogrammen kan också användas för att redigera och finslipa en artikel som du skrivit själv. Många AI-skrivprogram har inbyggda redigeringsverktyg som kan kontrollera om det finns grammatik- och stavningsfel. AI-programmet kan även föreslå ändring av form och stil i den skrivna texten. Detta kan vara till stor hjälp för dig som vill spara tid när du går igenom dina artiklar och rättar eventuella fel.

Slutligen kan AI-skrivprogrammen användas för att generera innehåll för specifika typer av artiklar. Till exempel kan dessa skrivprogram producera texter som är anpassade för maximal sökoptimering (SEO). Det gör man genom att styra AI-programmens artikelskrivande så att specifika nyckelord och fraser används. Detta kan vara till stor hjälp för dig om du vill få dina texter att synas och hittas på nätet.

AI-programmen kan också hjälpa mig att skriva inlägg på min egen blogg eller webbplats

Detta kan vara till stor hjälp om du vill skapa innehåll snabbt och enkelt. AI-skrivprogrammen kan naturligtvis också användas för att generera idéer till olika blogginlägg, redigera inlägg som du själv skrivit samt skriva SEO-anpassade inlägg på samma sätt som för artiklar som jag nämnt tidigare.

Bild 2 mars 2023

Jag kan också låta AI-programmen skriva gästinlägg på någon annans blogg eller webbplats

Att skriva gästinlägg kan vara ett utmärkt sätt för dig att få mer synlighet och marknadsföra dina tjänster eller varor. Men att skriva gästinlägg kan vara tidskrävande, eftersom du måste hitta på intressant och unikt innehåll som engagerar läsarna.

AI-skrivprogrammen kan naturligtvis hjälpa till med den uppgiften. AI-skrivprogrammen kan användas för att generera innehåll för gästinlägg, skriva hela eller delar av inlägget och göra allt som jag nämnt tidigare om artiklar och inlägg på egen sajt.

AI-programmen är även bra på att skriva reklamtexter

Att skriva effektiva reklamtexter kan vara är en viktig del av att marknadsföra sina produkter. Men att skriva effektiva reklamtexter kan vara svårt, eftersom de måste fånga läsarens uppmärksamhet och helst få dem att köpa av dig.

Lyckligtvis kan AI-skrivprogram hjälpa till med den uppgiften på samma sätt som jag beskrivit tidigare om artiklar och inlägg.

AI-programmen kan skriva inlägg i sociala medier

Att skriva effektiva inlägg i sociala medier är en viktig del av att marknadsföra sig själv och sin verksamhet. Men att skriva effektiva inlägg i sociala medier kan vara tufft, eftersom konkurrensen från andra inlägg kan vara enorm.

Slutligen kan AI-programmen faktiskt hjälpa mig att skriva en hel bok

Här kommer vi fram till det stora steget. Kan AI-programmen verkligen vara till hjälp för dig om du vill skriva en hel bok? Det vore ju fantastiskt om det vore möjligt samtidigt som det kan kännas lite skrämmande. Jag har skrivit en bok där jag berättar om mina erfarenheter från att ha testat att ta hjälp av AI för att skriva böcker. Jag har lärt mig mycket på detta, såväl om fördelar som nackdelar.

Som du ser finns det många möjligheter för dig att använda AI-skrivprogram för att skapa, marknadsföra och sälja dina produkter. Oavsett om det handlar om att skriva artiklar, blogga, skriva gästinlägg, skapa reklamtexter, skriva inlägg i sociala medier eller skriva en hel bok kan ett eller flera AI-skrivprogram vara till stor hjälp för dig.

Så varför inte göra ett försök och se vad AI-programmen kan göra för dig? Börja med att gå in på ChatGPT på nätet och pröva dig fram på deras webbsida. Vill du lära dig mer om detta kan du skaffa dig boken ”Skriva med hjälp av AI – Erfarenheter och tips”. Klicka på länken.

gästskribent: Holger Wästlund

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg