Starta en affiliatesajt – bra sätt att tjäna extra på ditt intresse

Att vara affiliate handlar om att hänvisa trafik till andra sajter. Inom spelbolag är detta vanligt, varför sajter med recensioner, guider och speltips är standard online. Gratis teman exempelvis Wordpress har gjort det enkelt att skapa din egen hemsida. Även andra branscher berörs. Det handlar om en miljardindustri som fortfarande växer. Konkurrensen hårdnar men även för mindre uppstarter i nischade marknader finns det fördelar att hämta.

Efter att spelmonopolet slopades den 1 Januari 2019 kan numer bolag få licens för att bedriva spelverksamhet innanför Sveriges gränser. Ett bra tips när det handlar om att påbörja din satsning är att välja ett ämne och en nisch där du har ett intresse. Kvalité spelar roll och om du har ett genuint intresse och unik kunskap för det som sajten handlar om får du större chanser att lyckas, eftersom innehållet då allt som oftast blir bättre.

Maria 1

Affiliate-program som ligger i toppen bland konkurrenter

Först och främst behöver du en hemsida. I dagens kultur där det blir allt enklare att lösa själv med små medel via exempelvis Wordpress. Trots det finns det en del saker du behöver ha i åtanke innan du påbörjar ditt byggande. Vilken är din målgrupp, vad skall du skriva om och vilka sökord skall du satsa på? Sistnämnda steget är det många som slarvar med i början, vilket kostar dyrt i slutet.

Tänk på att det är enkelt att bygga en sajt – men svårt att tjäna pengar på den. Välj en bransch där det finns kosing att tjäna. Därefter är ett av de viktigaste stegen att välja ett affiliatenätverk som duger. Här är fem stycken som håller måttet:

  • Adtraction
  • Betfair
  • Partnerships
  • Adrecord
  • AwinAdservice

Ett bra affiliateprogam står den brittiska spelbörsen Betfair för. Deras satsning Betfair partnerships är enkel att använda och en populär tjänst bland affiliate-sajter från både Sverige och internationellt. Deras sportutbud är bland de största i världen och vid stora turneringar kör de ofta kampanjer som bygger extra intresse. Bra exempel är deras champions league odds, som ofta justeras vid din europeiska klubbturneringen.

Tips för att få din satsning av banan

Maria 2

  1. Slarva inte med nyckelordsundersökning – genom att bygga upp din sajt efter väl valda sökord lägger du en bra grund för att få din sajt högt upp på olika sökmotorer. Det betyder mer trafik och mer hänvisade kunder – alltså mer betalt.
  2. Sökmotoroptimera din sajt – genom att lägga energi på att sökmotoroptimera (SEO) satsningen får du fler besökare. Ett bra verktyg för Wordpressanvändare är Yoast, som erbjuder en enkel plugin som hjälper till med arbetet.
  3. Utnyttja sociala medier för att skapa trafik – Facebook, Instagram, Pinterest och Twitter är utmärkta verktyg för att driva besökare till din sajt. Tänk på att följa din nischade hemsidas utformning för att skapa kvalitativa gäster.
  4. Konverteringsoptimering kan öka dina intäkter – Genom att regelbundet se över din hemsida och anpassa reklam, innehåll och bilder för att få så många av dina besökare som möjligt till konverterande kunder. Med sådant arbete får du ökade intäkter utan att för den sakens skull behöva fler besökare.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se