Förutsättningarna för att jobba hemifrån har aldrig varit bättre

Vill du jobba hemifrån eller från din semesterbostad? Förutsättningarna för att göra detta har aldrig varit bättre. Omvärldens syn på denna typ av arbete och alla hjälpmedel som finns har ändrat förutsättningarna radikalt till det bättre. Inte minst pga. hur vi jobbat under pandemin. 

Tänk vad skönt det vore att ta total kontroll över ditt liv – både ditt eget välbefinnande och din inkomst. Och tänk dig vad underbart det skulle vara att få balans mellan familj, jobb och egen motion genom att jobba hemifrån.

När du jobbar hemma får du fria händer att skapa det idealiska jobbet för dig. Det är med största sannolikhet en verksamhet som du har en passion för. Om du jobbar med det du älskar har du goda förutsättningar att lyckas.

När du jobbar hemifrån slipper du tidsödande resor till och från jobbet. Vore det inte mycket klokare att använda den tiden till motion och att se till att du mår ännu bättre?

Dessutom blir du din egen chef när du jobbar hemma. Du kan bestämma allt, när du ska jobba, när du ska sköta din hälsa, när du ska ta hand om barnen etc. etc.

Samtidigt finns det mycket att tänka på om du vill lyckas med att jobba hemifrån. Vilket är bästa sättet att komma igång? Hur ska du organisera ditt hemmajobb? Hur ska du marknadsföra dig? Hur ska du snabbt bli lönsam? Mycket av detta behandlar jag i denna bok.

Vad ska du jobba med?

Den viktigaste och svåraste frågan är: Vad ska du jobba med?

Hur ska du hitta en egen unik affärsidé som möter kundernas behov i dagens marknad och som förhoppningsvis kommer göra så även under flera år framåt?

I denna bok berättar jag i stället hur du steg för steg kan komma fram till just den affärsidé, nisch eller startup-idé som är unik och passar just dig och dina förutsättningar. Efter att ha läst boken, bör du inte ha några problem att hitta flera affärsidéer, så att du kan välja ut den bästa som du trivs med och som kan garantera en hållbar inkomst för dig.

Jag har som outplacementkonsult, managementkonsult, coach och föredragshållare stöttat många när de startat egna företag. Jag ser att fler och fler väljer verksamheter som de kan sköta hemifrån. Och jag ser också att det största problemet för många är just att komma fram till vilken verksamhet man vill satsa på.

Vad gör jag om jag inte vet vad jag ska satsa på?

Du kanske redan vet vad du vill satsa på om du vill jobba hemifrån?

Om inte – så finns det ett bra sätt som du kan använda för hitta vad du ska satsa på om du vill jobba hemifrån. Surfa runt på den här sajten ”1000 affärsidéer”. Då kommer du säkert hitta många idéer. Plocka åt dig de tips om vad du kan satsa på om du vill jobba hemifrån! 

Många har funderingar kring hur det är att jobba hemifrån och hur man hittar sin egen affärsidé som passar för hemarbete:
I boken ”Jobba hemifrån - Hitta din egen unika affärsidé - så gör du steg för steg" beskrivs steg för steg hur du gör:

Steg 1: Att hitta en egen affärsidé som möjliggör att du kan jobba hemifrån
Steg 2: Hur gör de som lyckas med att jobba hemifrån?
Steg 3: Starta med det mest närliggande
Steg 4: Skapa informationsprodukter
Steg 5: Superheta områden
Steg 6: Områden där du kan bli unik
Steg 7: Marknadsföring och lönsamhet när du jobbar hemifrån

Här kan du läsa mer om boken

Holger Wästlund, gästskribent

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image