En liten start kan snabbt bli ett ledande företag

Esos Bygg är byggföretaget som startades 2015 i Malmö med en dröm om att bli ledande byggfirma i staden med omnejd. I början specialiserade de sig på badrumsrenoveringar och snabbt ökade kundkretsen och kundernas behov. Under det första hela verksamhetsåret, 2016, omsatte Esos Bygg 1.7 miljoner kronor, vilket var en fantastisk start och framgång. 

Esvald, som startade bolaget, var lyhörd gentemot kunderna och eftersom snickarna hade bred kompetens började Esos Bygg snabbt erbjuda all typ av renoveringar i hus, fastigheter och lägenheter. De erbjuder sina tjänster till privatpersoner, fastighetsägare och företag. Från att erbjuda framför allt badrumsrenoveringar expanderade tjänsterna snabbt till all typ av renovering, snickeri och om- eller tillbyggnader. I och med expansionen anställdes fler snickare och fler hantverkare, då inom måleri, el och vvs. Detta för att kunna erbjuda ännu fler av de tjänster som kunderna efterfrågade.

På bara fyra år blev Esos Bygg en komplett byggfirma som erbjuder allt inom snickeri, måleri, el och vvs. I början av 2021 expanderades utbudet av tjänster ytterligare och nu erbjuder företaget den mest heltäckande byggtjänsten av alla - nyckelfärdigt hus. Under 2020 omsatte Esos Bygg nästan 10.5 miljoner kronor. Det här är verkligen ett exempel på hur en affärsidé kan leda till något större och mer framgångsrikt än vad man kanske trodde från början.

Oavsett vad man har för affärsidé så ligger idén oftast inom ett område där det finns chans för expansioner och utökade möjligheter. Det viktigaste du kan göra som entreprenör är att vara lyhörd gentemot dina kunder och din målgrupp. Lyssna in behoven och ta fram tjänster och produkter som tillfredsställer kundernas behov. En annan viktig faktor för framgång är att våga titta åt andra håll än rakt fram. Det kanske finns bättre möjligheter om du vågar tänka om, tänka större eller testa en alternativ väg. Många företag växer till något annat än vad som kanske var planen från början, men det gör också att många företag lyckas bättre än om de hade följt sin ursprungliga plan till punkt och pricka.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image