Hantera din ekonomi smidigt och säkert med hjälp av Revolut

I dessa moderna tider - när det bokstavligen finns appar för allt – har det aldrig varit enklare att hantera sin ekonomi. Det är lätt att automatisera betalningar, lätt att sätta upp ekonomiska mål och lätt att spara. En av dessa appar är Revolut, som den finansiella institutionen Revolut ligger bakom.

Revolut startup lanserades officiellt 2015 och var ett samarbete mellan två IT-finansspecialister. Meningen med Revolut var, och är fortfarande, att förenkla för människor att hantera sina privatekonomier och göra dem globala snarare än lokala. Revolut fungerar som en app genom mobilen som låter dig hantera och styra din ekonomi med bara några knapptryck. Dessutom får man ett virtuellt och ett fysiskt betalkort man kan använda sig av vid inköp. Vid regelbundna transaktioner med Revolutkortet kan man få fördelar i form av cash-back-erbjudanden och andra ting.

Revolut går att använda så fort du laddat ner appen. Du registrerar dig snabbt och enkelt för ett konto, verifierar din identitet med en bild av ditt pass/id eller körkort, ansluter ditt konto till ett bankkonto och kan börja överföra pengar till ditt Revolut-konto. Från appen kan du bland annat betala räkningar, överföra pengar till någon i en annan valuta och lägga till saldo i utländsk valuta till ditt konto.

Standard, Plus, Premium eller Metal

När du har fyllt i uppgifterna i registreringsformuläret i appen kan du välja vilket kort du vill ha. Du kan såklart också börja med ett kort och senare uppgradera dig om du vill det.

Standard: Standard är det kostnadsfria kortet som erbjuds av Revolut. Detta kort erbjuder fortfarande många av Revoluts förmåner, fast med 0% avgifter. Eftersom Revolut Standard är 100% gratis rekommenderas det till alla, framförallt de som väldigt ofta växlar mellan olika valutor. Kortet är ett Mastercard debitkort, som gör att du kan betala över hela världen utan extra avgifter vid betalning i lokal valuta.

Plus: Revolut Plus är snäppet bättre än Standard-kortet. Detta kort kostar 33,99 kronor i månaden och ger bland annat en försäkring på upp till £1000 i ett helt år från och med inköpstillfället. Revolut Plus är som Revolut Standard, fast med mycket mer förmåner.

Premium: Revolut Premium är ett kort i mellanklass och är fördelaktigt för dig som reser ofta eller genomför transaktioner mellan olika valutor regelbundet. Det fungerar som ett vanligt betalkort utan kredit som du kan använda över hela världen. Kortet inkluderar dessutom gratis reseförsäkring och gör att du får prioriterad kundsupport via Revolut-appen. Detta kostar 76,99 kronor i månaden.

Metal: Revolut Metal är det mest exklusiva kortet som finns att tillgå för Revolut-användare. Även detta är ett utmärkt kort för den som är ute och reser mycket. Med Revolut Metal har du tillgång till obegränsad valutaväxling med 0% avgifter. Du har dessutom tillgång till gratis reseförsäkring, fri tillgång till virtuella engångskort från Resolut och även här prioriterad kundsupport. Och så finns det ett par olika Cashback-erbjudanden att ta del av såklart. Metal kostar 139,99 kronor i månaden.

Picture 2

Revolut bankfunktioner

Även om Revolut inte är en fullvärdig bank ännu, fungerar aktören i vissa aspekter på liknande sätt eller till och med bättre. Nedan är några av de funktioner som Revolut har som kan likna de funktioner som finns hos en traditionell bank:

 • Du kan se dina utgifter kategoriserade efter typen av transaktion.
 • Du kan ställa in månadsbudgetar och utgiftsmål.
 • Du kan skicka pengar till andra Revolut-användare snabbt och gratis.
 • Du kan också skicka en begäran om pengar till en annan användare.
 • Du kan ställa in Apple och Google Pay i vissa länder.
 • Du kan använda 3D Secure onlinebetalningar.

För- och nackdelar med Revolut

Fördelar:

 • Massvis av funktioner. Virtuella engångskort och kryptohandel är några av dessa.
 • Reseförsäkringar och andra praktiska förmåner för premiumprenumeranter.
 • Det går att hålla totalt 29 internationella valutor på samma konto.
 • Det är enkelt och kostnadsfritt att skapa ett konto.
 • Du kan göra gratis uttag vart du än är.
 • Prisvärda internationella överföringar.

Nackdelar:

 • Kundkonton kan frysas tillfälligt av säkerhetsskäl.
 • Svårt att få tag på kundtjänsten för icke-premium-konton.
 • Trots att några överföringar är gratis, tillkommer avgifter på några.
 • På helger kan man bli debiterad ytterligare 0,5–1,5% på valutakurser.

Revolut – perfekt för den som vill förenkla sin privatekonomi

I det stora hela tycks Revolut vara en revolutionerande finansiell tjänst som möjliggör det för användare att överföra pengar utan extra kostnad i mer än 140 länder runt om i världen. Att använda sig av Revolut är helt kostnadsfritt om man inte bestämmer sig för att teckna ett abonnemang, vilket innebär att man kan testa på appen om man vill innan man uppgraderar sig.

Det är sammanfattningsvis en utmärkt app (och kort) för personer som letar efter en bra och billig tjänst för att göra internationella överföringar. Förutom det faktum att transaktioner mellan olika valutor är gratis, är appen perfekt för hanterande av sin personliga ekonomi. Man får en översikt över sina inkomster- respektive utgifter och kan därmed få bättre kontroll över sin ekonomi.

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg