Djurvakt

Key Info:

Liten
Image Two

Husdjur är sociala varelser. De blir nervösa och stressade av att vara ensamma hemma och ha det tråkigt. Har du alltid varit förtjust i djur och vet hur man sköter en hund, en katt eller en kanariefågel kan jobbet som djurvakt vara ett passande extraknäck för dig.

Details

Affärsidé:

Hjälpa dina grannar och andra närboende husdjursägare genom att hoppa in som djurvakt när de arbetar, reser bort eller är sjuka.

Tillstånd: Inget tillstånd krävs

Åldersgräns: ingen

Vad gör du som djurvakt?

Dina uppgifter kan bland annat vara att gå ut på en hundpromenad, mata fiskar, fylla på kaninens vattenflaska, städa burar och terrarium eller liknande.

Vad du gör beror på vilka slags djur du tar hand om och under hur lång tid. För kortare uppdrag kan du göra hembesök hos dina kunder, och när de är borta under lite längre tid kan du i stället ta hand om husdjuren i ditt eget hem. Har du exempelvis egna kaniner kan du öppna ett kaninpensionat och om du har katter, ett kattpensionat.

Dina kunder vill lämna sina djurvänner i trygga händer! Skriv, tillsammans med kunden, en lista med instruktioner om hur mycket mat djuren ska ha, vad de är vana vid och andra saker som du behöver veta för att sköta om dem på rätt sätt. Ta också telefonnumret till ägaren om det skulle hända något och du behöver fråga om råd.

Du kan alltid lägga till andra tjänster för dem som är borta lite längre tid: ta in posten, vattna krukväxter och så vidare.

Marknadsföring

Spana efter grannar som har fyrbenta vänner och erbjud dig att ta hand om deras husdjur när de är borta. Ryktet om ett väl utfört uppdrag sprids snabbt mellan husdjursägarna.

Sätt upp anslag vid hundrastplatser, i parker, på djuraffärer, hos närmaste veterinär och på varuhus. Det går alldeles utmärkt att besöka pensionärsföreningen på din ort och berätta för dem att du kan ge deras hundar den där extra motionsrundan de inte själva kan eller orkar med.

Under sommaren är det högsäsong, för det är då de allra flesta går på semester. Till din hjälp kan du kanske behöva skaffa en smådjursälskande kompis som kan jobba ihop med dig när det behövs.

Detta behöver du:

• Ett Brinnande djurintresse

• Praktisk erfarenhet av djur

• Kunskap om olika djurs beteende och behov

Så mycket tjänar du?

Du och dina kunder kommer överens om vilken service de vill ha och vad det kommer att kosta dem. Ersättningen kan variera beroende på hur lång tid du tar hand om deras husdjur och vilken typ av uppgifter du utför.

Exempel på en prislista:

En promenad med hunden 15 min = 20 kronor

En promenad med hunden 25 min = 30 kronor

En plats på pensionatet under semester 100 kronor per vecka (exklusive mat)

Städning av ett hundraliterakvarium 70 kronor etc.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image