Uthyrning av minibilar

Key Info:

Liten
Image Two

Att köra eldrivna minibilar på en liten bana är något små barn älskar. Det är det perfekta nöjet för alla små äventyrare och samtidigt en andningspaus och chans att fika för mamma och pappa.

Details

Att hyra ut minibilar är en enkel vår- och sommarbusiness. Det krävs förvisso en hygglig investering för att skaffa minibilar, men samtidigt ger den dig möjlighet att utveckla en affärsverksamhet och starta eget.

Affärsidé:

Att köpa batteridrivna minibilar och hyra ut till barn på din egen tomt eller andra tillåtna platser.

Tillstånd: Krävs av markägaren och/eller polisen

Åldersgräns: ingen

Hitta en lämplig plats

Att hitta en lämplig plats är inte alltid lätt, ifall du inte har en egen tomt. Det kan vara bra om du kan hitta en plats i närheten av en leksaksaffär, nöjespark, skola, idrottshall, minigolfbana, marknadsplats, varuhus eller andra ställen dit barn och deras föräldrar brukar gå. Men, kom ihåg att du alltid måste fråga ägaren om tillstånd. Ägaren kan vara kommunen, ett fastighetsbolag, en privatperson eller någon annan.

Köpa bilar

Köp bilar som passar barn i åldern 3-9 år. Kontakta några återförsäljare och satsa på slitstarka, tuffa bilar som samtidigt är enkla att använda även för yngre barn. De flesta minibilar har bara basfunktioner; trycker man ned gaspedalen börjar bilen rulla och vill man stanna, släpper man bara upp gaspedalen. Det kan också vara bra med en omkopplare som gör att man kan backa med bilen.

Utöver detta kan bilarna ha olika roligare funktioner, som till exempel ljudsignaler eller belysning, kanske till och med blinkers. Lagom maxhastighet är 3-5 km/h. På vissa bilmodeller kan hastigheten ställas in beroende på barnens ålder. Batterikapaciteten bör vara 2-3 timmar och laddningstiden rimligen 5- 10 timmar.

Nypriset på en batteridriven minibil ligger kring ett par tusenlappar, men det är möjligt att du kan få ner priset om du köper begagnade bilar. Vanligtvis får du ett års garanti på nya bilar, vilket kan vara en fördel om du inte själv kan meka med bilarna om de går sönder.

Planera hur många bilar du har råd att köpa, du borde dock skaffa minst två eller tre bilar för att din verksamhet ska kunna komma i gång.

Kom ihåg att bilarna är otympliga! Ta gärna hjälp av någon vuxen för att förflytta bilarna från och till banan, eller försök ordna ett ställe i närheten av banan där du kan förvara dem.

Racingen kan börja!

När du har köpt bilar och fixat en bana är det dags för alla små racerförare att gasa iväg. Bestäm hur länge barnen får köra. När de kommit i mål kan du fylla i deras namn på i förväg utskrivna ”körkort” som de får med sig hem.

På beställning kan du sätta upp din verksamhet på barnkalas, dagisfester, föreningsdagar eller liknande evenemang. Hör med lokala festfixare om ni kan marknadsföra varandra.

Minibilsuthyrning är en affärsidé du kan driva under perioden aprilseptember, när vädret tillåter utomhusaktiviteter. Gör egna affischer och sätt upp dem på förskolor, barnavårdcentraler, affärer och andra anslagsplatser. Den bästa reklamen är dock att finnas där barnen ser dig.

Detta behöver du:

Eldrivna minibilar

Ett lämpligt område att sätta upp din körbana på och ett tillstånd

En väska för växelpengar

Affischer

Så mycket tjänar du?

Du tjänar pengar genom att sälja biljetter. Priset bör vara ganska lågt, till exempel 10 kronor för 5 minuters körning, men inte för lågt så att du inte tjänar in pengarna du investerat i bilarna, plus din egen förtjänst.

Är du på en plats med mycket barn och har solen på din sida tjänar du minst 50-70 kronor per timme. Du kan också hålla försäljning av kalla drycker och enklare snacks till föräldrarna som tittar på. Ställ fram ett par enkla stolar där de vuxna kan sitta och fika medan barnen kör.

Om du på beställning får i uppdrag att sätta upp din racingverksamhet på till exempel ett födelsedagskalas, kan du komma överens med arrangören av kalaset om en engångssumma på till exempel 1 500 kronor. För den kostnaden stannar du i två timmar och barnen får åka hur mycket de vill!


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image