Burksamlare

Key Info:

Liten
Image Two

Det finns törstiga människor överallt, men alla är inte så noga med att panta – ta hand om deras skräp och tjäna pengar på det! Ett bra och enkelt sätt att höja din veckopeng, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Details

Affärsidé:

Samla och panta returburkar och petflaskor.

Tillstånd: Inget tillstånd krävs

Åldersgräns: ingen

Så gör du

Starta pantburksverksamheten på din egen gata. Gå runt till alla grannar på söndagarna och erbjud dig att ta hand om alla deras burkar och flaskor. Dela i förväg ut ett infoblad och informera om vad du gör och när du kommer, så att de hinner förbereda flaskor och burkar i god tid. Leta efter andra bra burksamlarställen nära dig, som till exempel på festplatser, vid konserterlokaler, på badstränder och andra ställen där det samlas mycket folk. Kolla utanför biografer, teatrar, skolor, campingplatser, samt i parker och på torg.

Burksamlarens andra vattenhål är olika cityfester, invigningar och andra tillfälliga evenemang, som exempelvis festivaler och idrottstävlingar. På festivalområden finns dessutom ibland så kallade mobila pantstationer där du kan panta dina burkar och flaskor direkt på plats. Sortera allt du samlar i olika plastsäckar, och panta i närmaste affär.

Detta behöver du:

Reklamblad

Några bra burksamlarställen

Cykel med stora korgar

Plastsäckar och påsar

Så mycket tjänar du?

Du får 50 öre per burk och 1-4 kronor för flaskorna. Din förtjänst beror på hur snälla och törstiga grannarna är, hur ofta du jobbar, och om det finns evenemang i närheten som drar mycket folk.

Under sommarmånaderna dricker folk naturligtvis mycket mer och då blir det fler arbetstillfällen för dig. Hittar du några bra burkställen och har tur med vädret kan du tjäna några hundringar varje vecka.

När du lärt känna folk kan du kanske börja ta hand om andra prylar också och sälja dem på blocket!

Att tänka på!

Kolla dina burkar noga! Det är ingen idé att samla på sig en massa burkar som det inte är pant på. Du får pant för burkar och flaskor som är märkta med ett svenskt pantmärke och har en läsbar streckkod. Om du inte får ut någon pant, trots att det är en svensk burk eller flaska, beror det förmodligen på att streckkoden är bucklig eller trasig och att maskinen inte kan läsa av den.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image