Barndansskola

Key Info:

Liten
Image Two

Många barn har musik och dans som hobby. Är du skicklig på dansgolvet och vinner varenda danstävling i skolan? Ska man lära sig en dans är det alltid bäst att lära sig grunderna på en kurs eller av någon som kan.

Details

Affärsidé:

Hitta på egna roliga dansnummer och starta en barndansskola för alla dansintresserade flickor och pojkar.

Tillstånd: Inget tillstånd krävs

Åldersgräns: r ek från 14 år

Varför en dansskola för barn?

Man är cool om man kan dansa bra, tycker många ungdomar. Megastjärnor på MTV och populära danstevesåpor lockar allt fler att dansa. Det har blivit inne helt enkelt. De flesta vågar dock inte riktigt satsa på dansen – de dansar gärna, men mest hemma i vardagsrummet. Andra är rädda för att skämma ut sig bland kompisar. I din dansskola lär de sig att hålla ordning på fötterna och samtidigt umgås med andra coola danskompisar.

Vilka är dina elever?

Det är tjejer och killar som älskar att dansa men som aldrig har gått någon kurs. Killar gillar mer akrobatisk stil, exempelvis breakdance med mycket rörelse och snurrande på golvet, medan tjejer ofta har större bredd i sin dansstil.

För de minsta är allt mer eller mindre lek, så det viktigaste med din dansundervisning då, är att de har roligt.

Så gör du

Du planerar och håller i dansundervisning för elever i 8-14-årsåldern. Till dina äldre elever förbereder du trendiga dansstilar till häftig musik. För de yngre barnen håller du särskilt anpassade danslektioner med rytmiska lekar som passar deras ålder.

För att göra en dans rolig måste du ha variation. Du börjar alltid med enkla danssteg och grundfigurer, och ökar tempot allteftersom dina elever lär sig mer och blir skickligare.

Blanda olika danskombinationer och gör din egen danskoreografi. Gör dansen intressant, samtidigt som du ser till att stegen är så pass enkla att barnen klarar av att hänga med.

Lokal

Leta upp en lämplig lokal som du kan använda. Din dansskola kan du starta varhelst det finns ett dansgolv och tillräckligt med plats. Fråga på din skola om du kan få hyra någon lokal under eftermiddagar eller helger. Kolla också kulturföreningar, ungdomshus, kulturhus och liknande byggnader som är avsedda för ungdomar och se efter om det finns möjlighet att hyra deras lokaler.

Detta behöver du:

Danskunskaper

Undervisningslokal

Dansmusik på CD

Marknadsföring

”Vill du dansa som dina idoler på MTV?” eller ”Dansa för att tjäna pengar till klassresan?” Skriv affischer och sätt upp dem i skolan, på biblioteket och överallt där elever på låg- och mellanstadiet rör sig, eller där barnens föräldrar håller till. Om du har råd och tror att du kan tjäna in pengarna, kan det vara värt att annonsera i lokaltidningar och i ungdomsradion.

Uppmuntra dina elever till att dansa tillsammans även på fritiden. När de blir duktiga dansare, kan de uppträda för föräldrar och bekanta, eller ordna en dansshow på gatan och tjäna ihop pengar till skolresan.

Så mycket tjänar du?

Din prislista beror på barnens ålder och antalet lektioner.

Danskurs: 10 lektioner 300-500 kr/barn

Privatlektion: 45 min 50-100 kr/barn

Besök en klass i skolan: 45 min 200-300 kr/klass

Erbjud kunderna en gratis uppvisning eller ”prova på”- period innan de anmäler sig.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image