Tjäna pengar på stranden

Key Info:

Liten
Image Two

Stranden är det perfekta försäljningsstället! Längs utländska badstränder finns ett enormt utbud av produkter för uthyrning, allt från trampbåtar till vindsurfingbrädor och cyklar. Hämta inspiration och starta din egen strandbusiness!

Details

Affärsidé:

Att hitta de välbesökta stränderna på hemorten. Stränder du lätt kan ta dig till, och erbjuda sommarturister att köpa eller hyra diverse produkter.

Tillstånd: I liten skala behövs ofta inget tillstånd- men det är bra att extra kolla alltid

Åldersgräns: ingen

Så kommer du igång!

Ta reda på vilka välbesökta stränder och andra bad- och campingplatser som finns där du bor. Information kan finnas på olika håll, exempelvis i turistbyråer, fritidsbroschyrer eller på internet. En del stränder är mycket populära och erbjuder redan en del försäljning och underhållning. Men de flesta är mindre och lugnare med kanske en glasskiosk och i övrigt utan utbud av andra strandaktiviteter.

Undersök vad som finns och vad som saknas på olika stränder. Gör upp en plan för vad och var du kan sälja och hur du kan få tag i sakerna. Kontrollera om tillstånd krävs.

Vad kan du sälja?

Det finns mängder av saker du kan sälja på stranden, här följer några enkla tips:

Frukt

Köp vattenmeloner, dela dem i 4-6 klyftor eller små tärningar. Lägg dem i en påse och kyl dem. Sälj varje påse med 50 procents marginal. Plastbestick bör ingå.

Godisburkar

Samla småburkar, till exempel barnmatsburkar och geléburkar. Dekorera locken och lägg i godis, till exempel en blandning av bilar, lakritsfiskar, snäckor och hallonbåtar. En perfekt godisförpackning att sälja på stranden som varken släpper in sand eller vatten.

Läsk och glass

Låna en liten bärbar fryslåda av någon du känner. Fyll den med iskall läsk och glasspinnar som du köper från en affär. Sälj på stranden. Lägg på några kronor på priset från affären.

Uthyrning av sport och lekutrustning

Vatten och sand är kul att leka i men inte hur länge som helst. Hyr ut utrustning för strandsporter, till exempel frisbee, badminton, bowling, sällskapslekar, uppblåsbara strandleksaker och andra roliga strandgrejor till dem som vill ha kul eller röra på sig. Slå upp ett stånd och skriv med stora feta bokstäver: ”Uthyrning av vattenleksaker för stora och små”. Dela ut affischer och informera alla strandbesökare om vad de kan hyra av dig.

Sälj bakverk

Gör egna bakelser och sälj från en låda eller vid ett litet stånd. Räkna efter hur tidigt du måste stiga upp för att hinna baka färska bakverk. Du kan också baka kvällen före eller flera dagar i förväg och bara plocka upp bakverken ur frysen på försäljningsdagen.

Kepsar och glasögon

Kepsar med skyddande skärm och solglasögon är eftertraktade när solen gassar. Du köper dina kepsar och solglasögon hos en grossist, på nätet eller i vanliga kläd- och sportaffärer när de säljs på rea. De brukar då inte kosta mer än 20-30 kronor. Sedan säljer du till ett bra, ofta dubbelt, pris på stranden.

Du kan också gå steget vidare och samarbeta med någon större mataffär eller restaurang på orten. Du jobbar då med några kompisar och säljer tryckta kepsar med firmans logga på. Beställaren (det vill säga restaurangen eller affären) betalar tryckkostnaderna för att få ut sin reklam – samtidigt som de sponsrar er när ni exempelvis samlar in pengar till klassresan eller liknande.

Tidnings- och pocket försäljning

Flera stora tidningar rekryterar tidningsförsäljare under sommaren till stränder, evenemang och campingar. Det kostar inget att börja och du får dina pengar direkt när du säljer.

Tips!

Är det långt till närmaste strand – eller badställe – kan du använda samma koncept på campingar, utflyktsparker, utomhusmarknader och andra platser där det kommer mycket folk under sommaren.

Så mycket tjänar du?

Det beror givetvis på vad du hyr ut eller säljer och hur många personer som finns på den strand du arbetar på, men generellt kan man säga att ju fler turister desto fler kunder, och fler kunder är lika med mer pengar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image