Online Gå-Ut-Guide till gymnasieungdomar

Key Info:

Liten
Image Two

För ungdomar under 18 år finns få alternativ när det är dags att gå ut och roa sig. Allt fler fritidsgårdar tvingas stänga och utbudet av aktiviteter för gymnasieungdomar är begränsat. Oftast sitter man hemma och tittar på film eller spelar dataspel, eller så går man på en privatfest hos någon kompis. Men, det finns säkert mer än så...

Details

Affärsidé:

Att producera en innehållsrik online guide som på ett levande och lättöverskådligt sätt ger gymnasieungdomar tips och fakta om ställen som de kan besöka och ha roligt.

Hur gör du?

Dags för brainstorming! Prata med personer med anknytning till fritidssektorn i kommunen och fråga om utbudet till gymnasieungdomar. Gå till turistbyrån, samla turistbroschyrer och studera innehållet. Sök på Internet efter användbara länkar som handlar om musik, sport, evenemang i din kommun och leta upp ställen som kan vara intressanta för din målgrupp.

Tanken är också att ungdomarna själva ska komma med förslag. Prata med alla du känner som är under 18 år och ta del av smarta tips om de platserna de redan besökt.

Ditt arbete är sedan att sortera information, samt granska och värdera olika källor och bilder. Ta med så många ställen du kan och när du har fått ihop 20-30 tips kan du börja snickra din broschyr.

Hur skapar du din guide?

Dela upp materialet i några avsnitt exempelvis musik, sportsidor, träffpunkter och sortera alla ställen inom respektive området. Texterna ska vara informativa och lätt översiktliga men inte för långa. Glöm inte att begära tillstånd för att ev. få använda bilder i broschyren.

Det är snabbt och enkelt att skapa en broschyr när du är online. Nu behöver du inte längre anlita en extern designer eller krångla med komplicerade designprogram för att ta fram en riktigt snygg broschyr. Istället för att spendera stora pengar för ett designföretag för att göra dina broschyrer, skapa dem själv gratis genom att utnyttja program som redan finns på din dator eller genom en fri nedladdning av en desktop-publishing-program. På nätet finns hundratals olika broschyrmallar och layout och text-verktyg som du kan utgå från.

Vill du göra det lätt för dig kan du använda färdiga mallar som finns i de flesta Ordbehandlingsprogram och fylla på med egen text och bilder. Microsoft Word erbjuder användarna en mängd broschyr mallar som kan laddas ner gratis. När du hämtar en mall, kan du lägga till text, infoga digitala bilder och designa en egen broschyr som passar dina behov.

Online G Ut Guide 2

Du kan skapa en tryckt broschyr också. När du skriver ut häftet måste du kontrollera utskriftsinställningarna för att se till att du skriver ut på båda sidorna av pappret och vänder sidorna rätt för att få önskat resultat. Tryckkostnader kan bli höga så tänk på formatet. A5 är oftast bäst för den typ av trycksaker, för den rymmer en del information utan att man behöver gå ned allt för mycket i bild- och textstorlek.

Skriv ut ett begränsat antal åt gången – och uppdatera i den mån som beställningar kommer. Det sparar papper och miljö!

Vilka är dina kunder?

Ungdomscaféer, replokaler, diskotek, föreningar, alternativa konsertställen, klubbar, lokala gym och butiker är några av tänkbara mottagare. För att vara effektiv i jakten på annonsörer krävs att dina potentiella kunder kan se förslag på dina annonser, samt har behov att nå kunder yngre än 18 år.

Du behöver:

  • Dator som redskap
  • Ordbehandlingsprogram ex Microsoft Publisher, InDesign eller Word
  • Kunskap om hur man producerar enklare trycksaker/broschyr online

Hur mycket tjänar du?

Att marknadsföra olika ställen och ge ungdomar en chans att se utbudet kostar pengar. Du säljer annonsplatser till företag och verksamheter som vill vara med i din broschyr.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image