Sälja regnponcho

Key Info:

Liten
Image Two

I många europeiska länder säljer man paraplyer vid regnväder. Några minuter efter att det börjat regna finns det paraplystånd så långt ögat når. Driftiga försäljare står utanför tunnelbaneuppgångarna och säljer billiga paraplyer. Kvalitén är urusel, men så är paraplyer en förbrukningsvara där. 

Details

På många håll i Sverige blåser det lite för ofta och för mycket för att det ska vara någon idé att sälja paraplyer, då är det bättre att sälja regnponchor.

Affärsidé:

Att köpa billiga regnponchor och sälja med god förtjänst till folk som är ute på olika evenemang (konserter, fotbollsmatcher, utflykter, festivaler m.m.).
Tillstånd: Inget tillstånd krävs
Åldersgräns: ingen

Så gör du

Av naturliga skäl måste du anpassa dina säljaktiviteter till aktuella väderförhållanden. Att sälja regnponchor under heta sommardagar är ungefär lika lönsamt som att sälja hängmattor i fjällen under skidsäsong. Därför måste du planera dina försäljningsaktiviteter på ett smart sätt.

Studera väderprognosen för de närmaste dagarna. Du tror kanske att det bästa för din affärsidé är att det regnar hela tiden, men det är inte riktigt sant. Det bästa tänkbara för din ponchoförsäljning är växlande väder, med både regn och sol. För när det regnar hela tiden har folk alltid paraply eller regnkläder med sig. Men om det däremot är soligt eller uppehåll med överraskande skurar, impulsköper människor mycket mer.

Undersök sedan om det finns några evenemang i kommunen eller någon annan aktivitet som kommer att dra mycket folk. Detta kan du göra genom att läsa tidningens kultur- och nöjessidor. Ta reda på var och när det händer.

Var finns kunderna?

Ett skydd mot regn är en förutsättning för att kunna njuta av utomhusaktiviteter i ruskväder, oavsett om det är en utomhuskonsert eller en utflykt i skogen på andra sidan vägen som lockar.

Konserter och idrottsevenemang ska du satsa mest på. Där finns ofta mycket folk som ofta har betalt mycket pengar för en biljett, och då kan det kvitta om det kostar en extra slant med en regnponcho, bara de fortfarande kan gå på sin efter längtade konsert.

Utanför populära attraktioner som kyrkor, turistbåtar och museer finns många turister som också kan tänka sig att köpa en poncho för att kunna fortsätta sin tidsbegränsade upplevelse.

Glöm inte golfspelare. En poncho är en liten investering som håller dem torra och lagom varma när sommarens och höstens skurar faller över banan.

Detta behöver du:

• 100 stycken Regnponchor
• En mellanstor väska
• Växelpengar

Så mycket tjänar du?

Få saker är så lönsamma och lättsålda som en regnponcho på rätt plats och vid rätt tillfälle. En regnponcho är billig att beställa på internet och den levereras i en liten plastpåse ca 5x10 cm och är således superlätt att ta med sig överallt.

Din kalkyl kan se ut så här:
Inköp: 100 poncho à 10 kr/st = 1 000 kr
Försäljning: 100 poncho x 30 kr = 3 000 kr
Din vinst: 3 000 kr – 1 000 kr = 2 000 kr

Att tjäna 300–400 kronor för ett par timmars arbete är ganska realistiskt.
Tänk på att beställa dem i en mellanstorlek som passar de flesta, och i två olika färger, en blå och en röd.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image