Trollkarl underhållning

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Trolleri, magi och trollkarlar har alltid fascinerat stora som små människor i alla tider. Att skapa ett företag baserat på dina trollfärdigheter kräver mer än en trollstav och din talang. Du behöver bl.a. affärsmål, kunskap om din potentiella marknad och marknadsföring. Det finns flera sätt att omvandla din förmåga att trolla till en affärsmöjlighet. Men du måste ha realistiska förväntningar på dina inkomster i början. 

Info

Som trollkarl säljer du underhållning för både barn och vuxna. Även om vissa magiker uppträder på både TV och stora invigningar, de flesta gör sina pengar genom mindre glamorösa prestationer, såsom att spela på barnkalas eller mindre event.

Som en trollkarl uppträder du överallt, både inomhus och utomhus. Showen riktar sig t.ex. till förskolor, skolor, företagsfester, barnkalas, familjeunderhållning, sommarevents och andra festliga tillställningar. Ställ upp butiken som en gatuartist i ett område som är mycket trafikerade av familjer, om du behöver lite snabba pengar.

Hur man blir en trollkarl

Att kunna skapa häftiga illusioner och utföra häpnadsväckande korttrick är ett coolt sätt att försörja sig. Men att bli en duktig (och betald) trollkarl är däremot inte det lättaste att göra, och det finns massor av konkurrens där ute. Men med rätt inställning och engagemang kan du lyckas.

Om du inte redan är en trollmästare och börjar från grunden, börja med att gå till biblioteket och kolla in alla böcker och DVD-skivor du kan hitta om trolleri. Många magiker säger att de fick sin start genom att studera trolleriböcker. Läs och lär dig vad som finns och vad som fungerar för dig. Köp nödvändig utrustning som du behöver och börja träna, framför en spegel eller videokamera så att du ser vad publiken kan tänkas se. Gör utvalda magiska trick om och om igen tills du kan göra dem lätt och smidigt.

Din underhållning

Ett trollerikalas är inget vanligt kalas. Trolleri går ut på att roa och överraska! Publiken brukar delta aktivt i en trollerishow. Du kan ex. mingla runt i sällskapet och utföra de mest hisnande konster och komiska effekter framför näsan på gästerna.

Utveckla några olika komiska koncept som du kan använda i olika sammanhang, allt beroende på evenemangets tema och inriktning. Konceptet kan involvera en eller flera olika artister och skådespelare. Ett stort kontaktnät till andra skådespelare skapar möjligheter för att special designa underhållning till flera olika evenemang. Vid större arrangemang samarbetar du med eventföretagen.

Din show kan vara 25-30 minuter lång. För en tuffare publik kan en mer skrämmande figur dyka upp. Perfekt för Halloween! Om publiken sitter bra så blir showen bättre. En bra scen är att föredra, men de flesta lokaler funkar om man möblerar rätt. (utomhus krävs ljud-anläggning.) Priset varierar med resväg och showens storlek. Be kunden skicka ett mejl och berätta lite kort om tid, lokal, publikantalet och ungefärliga ålder - så du kan anpassa ditt uppträdande.

AdobeStock 524299216

Trollkarl till barnkalas

En trollkarl som uppträder på barnkalaset är något som alla barn uppskatar. Det behöver inte bli speciellt påkostat. Med utgångspunkt i kundens önskemål om t.ex. underhållningens längd och spelplats, hittar du tillsammans med beställaren ett koncept som passar händelsen.

Din underhållning är då mer barnanpassad där barnen får uppleva en clown och trollkarl i samma show. Eller kanske utvidga showen med en trollerilektion där alla barn lär sig trolla.

Marknadsföring

Det bästa sättet att sälja din tjänst är att låta den sälja sig själv.Skapa en upplevelse redan på hemsidan. Bra bilder på din webbplats kan säga så mycket mer än textsidor. Sprid rätt stämning. Använd humor för att engagera dina kunder - en rolig bild av dig i aktion kommer att ha en jättestor inverkan.

Låt potentiella kunder se exakt vad de får genom att digitalisera ett antal dina tricks med olika tema och sätta dem på din webbplats. Visa ditt arbete på barnkalas, företagsevenemang, skolor, ålderdomshem och mässor. Kom ihåg att dina potentiella kunder tittar först på din hemsida, och om du kan göra dem nöjda, du har ganska mycket bokat showen.

Du underhåller barn, skolor, företag, bibliotek, 50-åringar, vid julgransplundring, möhippa, studentskiva eller firmafest med klassiskt trolleri, buktaleri och ballongfigurer. Dessutom bröllop, födelsedagsfester, jubileer och andra festliga tillfällen.

Hyr en bokningsbyrå eller göra dina egna kampanjer. Att arbeta på ett kryssningsfartyg är ett sätt att ta en betald semester samtidigt finslipa dina färdigheter. Skapa visitkort och en broschyr och distribuera dem via fotografer, florister, cateringfirmor och evenemangsplanerarna.

Mycket av ditt företags och fest verksamhet kommer att omfatta kväll och helgen, men det betyder inte att du inte kan hitta arbete under dagen. Äldreboende och skolor kanske inte betalar samt affärsmöten, men de är potentiella mål för långsiktigt samarbete. Lägg en pedagogisk komponent till dina presentationer för skolor för att göra det lättare för ledningen att anställa dig. Träffa en lärare eller skolans administratör för att diskutera vilka historiska och pedagogiska komponenter du behöver för att bygga in i din scenshow.

Intervjua aktivitets samordnare vid flera äldreboende och träffpunkter för äldre för att anpassa programmet, lära sig den typiska budgeten och mest attraktiva säljargument du bör använda. Krydda din akt genom att koppla publiken i din show.

AdobeStock 319562761

Företagsunderhållning

Satsa på företagskunder. Utveckla komiska koncept som kan användas i olika företagssammanhang. Dessa koncept ska vara flexibla och ska kunna förändras allt beroende på evenemangets tema och inriktning. Erbjud dina tjänster för konferenser och evenemang, och försök vara aktuell och anpassa dina shower till publiken.

Trolleriskolan

Du kanske inte vill avslöja hemligheten, men kan hitta en inkomstkälla genom att lära magi till individer eller grupper. Om du vill arbeta med magi och sprida kärlek av konst och hantverk av magi till andra, kan du välja att starta din egen trolleriskola. Lära barnen trollerigrunder eller undervisa intresserade vuxna hur man underhåller sina middagsgäster med korttrick eller andra fingerfärdighet. Komplett med lektioner, prov och en final som består av en show framför en publik. Om du inte är bekväm att hålla en riktig skola, kan du erbjuda privatlektioner.

Du kan också erbjuda trollskola för barn efter skolan eller under sommaren. Barnen kommer att njuta av att lära sig magiska trick och det kommer att hålla dem sysselsatta medan föräldrarna arbetar eller springer ärenden.

Du visar några riktigt bra men enkla trolleritricks. Därefter lär du på ett pedagogiskt sätt ut hur man utför detta trolleri. Alla kan garanterat göra trolleritricken och alla får med sig en lättfattlig beskrivning på hur man gör så att man kan öva trolleriet hemma. Du kan kombinera din egen undervisningslokal med försäljning av förbrukningsmaterial.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg