Handdukar speciellt utformade för barn

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Lika mycket som mammor och pappor är intresserade av barnkläder och barnartiklar, är många av dem ofta irriterade när de inte hittar den fina speciella handduken för sitt barn. Överraskande nog har detta område inte fångats upp helt och det finns få aktörer på marknaden som erbjuder sådana unika handdukar och badrockar särskilt utformade för barn.

Details

Om du känner till grundläggande sömnad, är kreativ med design och vet exakt vilka färger som önskas av barn, kanske du kan börja göra handdukar speciellt utformade för barn! Alla småbarnsföräldrar vet hur svårt det är att få barnen i badkaret, men ibland att avleda deras uppmärksamhet med handdukar designade med barnens favorit seriefigur kan faktiskt uppmuntra dem att ta ett bad! Inte bara barn handduken måste vara attraktiv, det är viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt mjukhet av materialet också.

Handduk med brodyr eller tryck?

Varje handduk tillverkning börjar med frågan: "Hur kan jag göra den bästa handduken till bästa pris?" Om du är en nybörjare för sömnad eller bearbetning, kanske du vill testa din teknik på billiga handdukar innan vi går vidare till större projekt. 

Du kan dekorera handdukar med många olika metoder. Beroende på din utrustning kan du välja enklare eller avancerade tryckmetoder, brodera eller även väva en handduk helt efter kundens önskemål. En broderad handduk är mer slitstark och motiven kommer att se likadan ut efter första tvätten såväl som femtionde. Med denna metod kan du brodera in kundens bild eller det mönster man önskar. Placering av brodyren är valfri och du kan begränsa antal stygn. Givetvis får kunder välja sina egna färger på figuren eller mönstret. 

Att trycka en handduk är generellt lite billigare. Vill du skapa en helt unik handduk med många färger är denna metod kanske det bästa alternativet då även tryck av fotografier är möjligt. Ett tryck går att göra större vilket gör att handdukens totala exponeringsyta verkligen utnyttjas. 

Invävd handduk - denna teknik innebär att du väver in mönstret/färgerna i handduken. Vanligtvis eller rent tekniskt så är det enklast att använda sig av två färger; en bottenfärg och en färg på motivet. Blandar man en ljus och en mörk färg rekommenderas en tjockare gramvikt för att undvika att färgerna lyser igenom. 

Du kan också skära barnets namn eller initialer av fleece och sy till handduken för att anpassa den. Tänk på att en tunnare konsistens handduk inte anstränger symaskinen så mycket som en tjock handduk.

Att komma igång

Allt du behöver i början är din sy- eller tryckerimaskin och superabsorberande handduk material. Köp handdukar i stil och färg som du tycker passar bäst för barn. Materialet kan köpas för ett rimligt belopp hos någon klädesplaggsgrossist i ditt område. 100 % bomull för handdukar rekommenderas. Nästa viktiga verktyg du behöver är fantasi och kreativitet! Du kan göra handdukar, huvor handdukar, badrockar eller ens snygga tygleksaker som barnen skulle älska att leka med samtidigt som de badas! 

Bestäm hur du vill att dina handdukar ska se ut. Var inte rädd för att mixa och matcha olika stilar för att göra en unik design som är ditt eget. Flik eller dekorativa band kan lägga till en snygg touch. Om du använder standard dekorationer eller andra detaljer för alla handdukar bestäm var du vill placera dessa på handduken. Om du skapar din egen design, bestäm vilken typ av metod exempelvis tryck, monogram eller anpassade mönster du vill använda. Om du planerar att brodera ett motiv, avgör de färger du vill använda och var du vill placera designen på handduken. Om du planerar att använda applikationer, besluta exakt om vilken typ och storlek du vill använda. Var noga med att köpa tyg lim som ev. behövs för att fästa motiv på handdukar, om du inte tänker sy på en symaskin eller använda andra metoder.

Gör en lista över objekt som du behöver för att slutföra din design innan du beger dig ut för att göra inköp. I varje fall måste du vara säker på att du har allt du behöver på plats för att slutföra projekt. Se till att ha alternativa idéer till kunder som har svårt att bestämma sig och hitta sitt första val lätt. 

Vill du sälja handdukar med välkända motiv från barnböckernas och barnfilmernas värld måste du naturligtvis skaffa licensen för att använda dem.

Handduk med djurmotiv

Handdukar med huvor används ofta av spädbarn och små barn under bad tid. En huva handduk med djurmotiv är ett relativt enkelt projekt som blir en perfekt present till ett barn. Den ger barnet möjlighet att välja sin favorit djur, och kan lätt anpassas och personifieras. Välj handdukar enligt färgen på djuret, och sy ihop en varm, mysig, huva handduk för barn.

Det är små detaljer som ger touch. Testa göra olika applikationer för att skapa ett djur ansikte. Utforma ögonen exempelvis genom att sy svarta cirklar till centrum av större vita cirklar. Skär ut grå fleece i form av en elefant bål. Gör små vita trianglar för björn tänder och sy fast dem till kanten av huven, eller gör en rosa näsa och svarta morrhår för en kattunge eller kanin. Ta fram egna mönster och kollektioner kan bli otroligt roligt och spännande!

Sälj dina handdukar!

Att sälja roliga och inspirerande handdukar för barn betyder att du riktar din marknadsföring i första hand mot småbarnfamiljer. Alla barn älskar att få en egen handduk med deras namn på och en vacker bild. Många kunder som köper dessa återkommer och säger att det är bara den personliga handduken som gäller. En del köper handdukar till dop och födelsedagar och andra speciella högtidsdagar. 

Du kan presentera dina handdukar på baby shower och skänka dem som presenter till några nyfödda. Detta kommer att vara utmärkt marknadsföring och kommer att introducera dig till fler kunder. Sätt upp några flygblad på din lokala barnvårdcentral, sjukhus, träningscenter eller klubbhus. Du kan också samarbeta med en lokal bebisbutik där du kan sälja dina produkter.
E-postmarknadsföring till alla småbarnsföräldrar är också bra om du kan bifoga några bilder av handdukar och e-posta dem till alla i din lista. Tycker dem om dina handdukar kommer dina kontakter så småningom vidarebefordra din e-post till andra familjer de känner. 

Du kan även ha en virtuell butik på nätet som hjälper dig att hitta kunder från hela världen!


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image