Barnfotografering

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Ett babyfotograferingsföretag kan vara en givande och rolig verksamhet, men du behöver känna till spelets regler för att vara framgångsrik. Babyfotografering har blivit ett mycket utspätt fält med spridningen av digitalkameror och den så kallade "gör det själv" trenden. Fotografering är en hobby för många och fotoredigeringsprogram kan hjälpa nästan vem som helst göra egna bilder.

Details

Men barnfotografering är en specialiserad genre av konst som kräver både fotokunskap, tålamod och kreativitet. De flesta av amatörfotografer har egentligen inte en aning om belysning och kreativ kontroll av en kamera. Detta är vad som kommer att skilja ett proffs från en amatör. 

Det finns inga utbildningskrav för att bli en professionell fotograf, bara ta bra bilder som folk är villiga att köpa. Tillhandahålla fototjänster för de minsta kräver dock kunskaper bakom kamera, samt smarta och unika produktlinjer. Att ha en signatur produkt som inte kan hittas någon annanstans kommer att sätta dig i rampljuset.

Placeringen av ditt företag kan också påverka din lönsamhet. Hemföretag har sina för- och nackdelar, men det kan bli en bra start. Många fotografer idag väljer att arbeta endast på plats, eller i kundens hem. Andra väljer att arbeta från egen studio där kunderna kan komma till dem. Den plats du väljer kommer att vara en del av din affärsmodell.

Hitta din nisch

Traditionella porträtt är klassiker som inte går ur stil. Originalitet är nyckeln, så att dina foton inte ser ut som en annans studio arbete. Belysning är avgörande i ett klassiskt porträtt, så se till att du har utbildats på de typer av studioljus och kan investera i belysningsutrustning som krävs för att göra ett bra jobb. Klassiskt porträtt bör ha en tidlös look. Detta uppnås genom lämpliga kläder och bakgrund. Innan du bokar en session diskuterar du först design med kunden så att beställaren vet vilken stil du vill uppnå. 

Livsstil porträtt är en mer lekfull typ av fotografering en traditionell fotografi. Den fångar andan av barnet i en utomhusmiljö. Barnen har ofta trevligare tid utomhus än inuti väggarna i kamerarummet. Du kan fånga spontanitet i barnåren genom att spela spel med barnet och be dem att springa, hoppa, eller undersöka ett skal på stranden. 

Att göra en begränsad porträttupplaga är ett sätt att föra in unika i dina foton. Erbjud en kreativ miljö för en begränsad tid för att skapa efterfrågan på din produkt. Till exempel kan du erbjuda en dag på en damm med levande ankor, eller så kan du hyra eller designa en sagolik miljö och kläder. Du måste experimentera och se vad som fungerar och säljer bäst för dig. 

Livsstil porträtt kan vara säsongbetonade och väderberoende. De främsta tider för utomhusbruk sessioner är vanligtvis på sommaren eller tidigt höst. Om du har turen att bo i varmare delen av landet kan du fota hela året.

Komma i gång

Med konkurrens som kommer från alla håll, en del från begåvade fotografer och en del från mindre begåvade fotografer, räkna inte med att göra en omedelbar lönsam karriär i den här branschen. Starta din verksamhet på kvällar och helger och håll det som extra inkomst tills ditt företag är väl etablerat. Undersök dina konkurrenter. Det mesta av den information du behöver finns där ute på webben. Samla det, analysera det och lära av det.

Förbered dig för din satsning genom att finslipa din studio. Köp den bästa professionell nivåkamera du har råd med. Lägg inventering som rekvisita och bakgrunder som du har möjlighet. Om du inte har råd skaffa en egen fysisk studiobutik, försök hyra en som är i närheten av andra hantverkare. Folk kommer bättre uppskatta ditt arbete om det upplevs som en konstform. Om du inte har råd med en butik, använd ett lämpligt rum i ditt hem. 

Att bli en framgångsrik fotograf innebär inte bara att ta snygga foton utan också att lära sig hur man redigerar och producerar en bild. Därför måste du antingen besluta om att köpa dessa tjänster eller så kan du överväga att använda en egen fotoskrivare. Kvaliteten på utskrifter och din skrivare är oerhört viktig del i din fotobusiness. Misstaget som gjorts av skrivaren skulle påverka kvaliteten på den tjänst som du erbjuder och minska efterfrågan. 

Om du väljer att söka en foto mentor, titta utanför ditt område. Hitta någon som arbetar i en annan stad. När du är etablerad, kan du bygga nätverk och vänskap med andra lokala fotografer och studios.

Arbeta med barn

Att arbeta med barn är inte bara skoj. Barnens fotografi kan identifieras som ett område som behöver lite olika kunskaper och särskilda förmågor exempelvis erfarenhet av att arbeta med barn. Till skillnad från vanlig fotoverksamhet behöver barnfotografering särskild uppmärksamhet åt detaljer, färger, bakgrunder, etc. Småttingar har en kort uppmärksamhet span, så det kan vara nödvändigt att erbjuda korta raster och ha massor av leksaker för att locka deras uppmärksamhet. Tålamod är nyckeln här. Enkla spel, musik i bakgrunden och komma ner på barnens nivå är tips för en framgångsrik barnfotografering.

Babyfotografering

Specialisera dig på nyfödda. Det största problemet inför fotografering av nyfödda är att de inte bara är oförmögna att följa instruktioner, de är också oförutsägbara. En fotograf kan aldrig veta om babyn kommer bli pigg och full av energi, redo att gurgla, le och coola, eller trött, hungrig och irriterad, beredd att bara gråta, äta och krypa upp. Nyfödda tillbringar dessutom större delen av dagen i sömn. Vanligtvis skulle ett sovande barn inte vara mycket att fotografera för en fotograf men spädbarn fortsätter att göra uttryck även när de drömmer. 

Låta barnet ta ledningen är alltid en bra strategi för en avslappnad foto. Det är ingen mening med att försöka stoppa en hungrig bebis från att göra något, än att äta. Kan du fånga en grimas och ett leende från varje barn och skapa bilder som framhäver deras personligheter, även när de sover, eller precis har öppnat sina ögon, kan kräva tålamod och timing. Bebisar är ofta fotograferade lindade i filtar eller täcken, som hölls i armar eller liggande bekvämt på mjuka kuddar. 

Räkna ut vad som fungerar och hur man tar ett foto kräver övning. Fota andra barn innan du sätter i gång för att experimentera och få erfarenhet.

Marknadsföring

De flesta människor är angelägna om att köpa speciella bilder på sina barn. Frågan är hur du kan skilja dig från marknaden? Du kan göra detta med produktlinjer du erbjuder. Traditionella porträtt, eftersom de är tidlösa, tilltalar ett stort marknadssegment. Livsstil porträtt är en annan växande nisch i stående industri, av goda skäl. 

Skapa unika paketerbjudanden och förvandla enstaka bokningar till flera jobb. Erbjud en samling som innehåller en dvd, en fotobok och ett antal utskrifter. Föreslå andra extrafunktioner att köpa separat, exempelvis väggduk eller andra spännande produkter med barnens bild på. Leverera unika och attraktiva produkter är ett bra sätt att låsa kunder och förvandla dem till återkommande köpare. Och efter att ha varit din kund en gång, är det troligt att kunden kommer tillbaka igen i framtiden när familjen växer. 

Annonsera överallt du har råd med. Fråga andra affärsmän om du kan placera en liten skylt i deras butiksfront. Kontakta småbarnsföräldrar var de än finns, förskolan, skolan, bamba, barnteater, idrottshallen. De är ofta ute efter en lokal fotograf för att ge fina bilder till familjen och vänner.

Besök lekplatserna och parkerna i ditt område. Skicka ut direkt reklam i områden med unga familjer. Etablera relationer med familj genom att erbjuda "åldrar och stadier" paket. Boka möte för att visa upp dina album och portfölj. Håll dina kunder lojala genom att erbjuda variation och konkurrenskraftiga priser.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image