Affärsidéer för barn

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Man brukar säga att alla barn på något sätt är entreprenörer. Entusiasm och handlingskraft är något som föds när barnen är mycket små och utvecklas. Det fortsätter sedan att växa i grundskolan och i gymnasiet. Tack vare sin fantasi kommer barn ofta med nya, udda idéer och fångar de möjligheter som äldre inte ser. Trots detta finns det ingen ordnad verksamhet som skulle hjälpa barn att vidare utveckla sitt entreprenörskap och utnyttja sin potential. Inte heller finns någon guidad samling av de aktiviteter och sysslor som är lämpliga för barn. Här finns behov.

Details

Varför inte starta en uppdragsförmedling för ungdomar? Tipsa barn och ungdomar om var och hur de kan tjäna egna pengar och hjälpa dem att göra det. Det finns massor av saker som barn kan göra och få betalt bara om du har lite fantasi. Putsa skor, sälja korv, spela gitarr, gå ut med grannens hund, tvätta någons bil, plocka bär, klippa grannens gräsmatta, hämta andras kläder, dela ut direktreklam, sälja kakor och mycket annat.

Sälja lotter

Det finns olika lotteriet där man kan tjäna pengar. Många föreningar och idrottsklubbar har i regel inga anställda och för att deras ekonomi ska fungera säljer de allt från kläder och mat till bingolotter. Lottförsäljningen har blivit avgörande för att många klubbar över huvudtaget ska kunna existera. Deras viktigaste säljkanal är just barn och ungdomar. Kontakta olika klubbar som ligger i närheten och fråga om de vill låta barnen hjälpa till att sälja deras lotter mot provision. Många skolklasser har på det sättet dragit in betydande belopp till sina skolresor och föreningar.

Sälja kort och kakor

Skolklasser har tjänat pengar genom att sälja julkort och hemlagade kakor och genom de pengarna de tjänat har de finansierat klassens drömresa. Idéerna är många. Använd din dator och publicera ett eget nyhetsblad där folk i bostadsområdet får annonsera efter tjänster och prylar som de behöver eller som de inte behöver och vill sälja. De flesta vuxna brukar stötta barn när de vill arbeta och fixa egna fickpengar. Därför kommer de säkert att puffa din förmedling för att de ser den som en positiv rörelse som skall utveckla och stimulera den ska- parkraft som finns hos deras barn.

Marknadsföring

Kontakta olika tidningsredaktioner och fråga om de vill publicera en spalt där du varje gång presenterar ett antal affärsidéer lämpliga för barn. Du kan även sammanställa alla de tips och affärsidéerna som passar för barn och sedan ge ut en liten handbok om hur de kan tjäna pengar. Din marknadsföring vänder sig i första hand till föräldrarna men klistra även ett litet flygblad vid skolans ingång och berätta att du finns. Prova att få tag på enklare uppdrag från företag och myndigheter som finns i din ort. Det är ju oftast barnens föräldrar som jobbar där. Dela ut flygblad, enklare städning eller liknande. Genom att aktivt delta i en del barnens aktiviteter hjälper föräldrarna sina barn att bygga självförtroende och alla tjänar på det – barn som arbetar slåss inte, bråkar inte och tillbringar inte hela dagen framför TV- eller dataspel.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg