Akut barnvaktservice

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Det finns inget så tråkigt som när barnen är sjuka, speciellt om det inträffar samtidigt som det är högsäsong på jobbet. Tidigare var det kommunen som ställde upp med barnvårdare och småbarnsföräldrar kunde få hjälp med sjuka barn i hemmet. Men dessa tider är sedan länge förbi. Behovet av tillfälliga barnvaktslösningar är idag väldigt stort.

Info

Kommunen har i vanliga fall några månader på sig att ordna barnomsorg för de som söker plats. Och ändå klarar många av dem inte att ordna fram dagisplatser inom den lagstadgade tiden. Vad gör man då om man behöver lösa sin barnomsorg omgående? Eller om någon får jobb just när det är semester och dagis är stängd?

Målgrupper

Skärpta krav på jobbet gör att allt fler arbetande inte har råd att stanna hemma och sköta barnen när de är sjuka. De behöver någon som ska se till barnen när de plötsligt får feber. Läsa någon saga, laga mat eller ge medicin. Någon som ska hoppa in en kortare tid. Barnens sommarlov är ofta längre än föräldrarnas ledighet och många föräldrar behöver även då barntillsyn några veckor extra. Det finns faktiskt många som skulle behöva en tillfällig barnvaktservice

Ensamstående föräldrar har det extra tufft. Många arbetsgivare vågar många gånger inte anställa en ensamstående föräldrar för att de tror att risken med frånvaro är för stor, speciellt eftersom arbetsgivarna måste betala sjuklön de första 14 dagarna. Om man kan visa att man har ordnad barnomsorg så ökar chanserna. 

Orsaken till att man behöver barntillsyn kan bli annorlunda. Exempelvis småbarnsföräldrar som vill ta sig ledigt och kanske gå ut och titta på en biofilm eller äta pizza i restaurangen. Problemet är att det finns många som inte har någon anhörig som kan hoppa in och ta hand om barnen. De skulle gärna betala någon som passar barnen under tiden de är borta. 

Till sist egna företagare. En anställd som får barn kan acceptera en paus i karriären. Men den som startar eget kan oftast inte det. När man startat går det inte att ta ett helt år ledigt för att sköta barn och låta firman stå overksam. Även senare under barnens uppväxt uppstår ständiga problem. Barnen blir sjuka, man måste ställa upp i skolan eller på dagis. Många kvinnor skulle säkert vilja starta egen verksamhet tidigare men måste vänta tills barnpassningen är löst. Om man inte har mormor eller farmor som räddande änglar blir det väldigt besvärligt.

Så gör du

Du skall vara förmedlare mellan föräldrar som behöver barnpassning och barnskötare. Skaffa en lista på personer som kan ta hand om barnen när föräldrar hamnar i akut behöv av barntillsyn och när de saknar barnvakt under en kortare tid. Till din pool ska du framför allt rekrytera lediga dagmammor, de som jobbar på deltid men också andra som vet hur man tar hand om barnen och som du har förtroende för. Barnflicka, extra farmor eller extra mormor, formell utbildning borde inte spela enda roll. Speciella formen kan vara: Kvällsservice för de som är ute eller nattservice för de som jobbar nätter. De som passar barn kan åka hem till dem eller göra det i deras egna rum.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg