Barnkalas fixare

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Om du har talang att arrangera trevliga fester till dina eller dina kompisars barn, varför inte ordna roliga stunder även åt andras småttingar. Affärsidén bygger på att anordna allt både före och under kalaset. Fixa barnmusik och tecknade filmer, kostymer och ballonger. Mat, kläder och underhållning kan du stå för själv men det kan du också beställa eller hyra från andra. 

Info

För att ett kalas ska bli succé bör du planera uppgifter och organisera allt långt i förväg, så att både du och föräldrarna kan slappna av när det är dags. Om du vet vad som krävs för att barnen skall trivas och ha kul, är det lätt att fixa de praktiska detaljerna. Du kan ordna kalaset hemma hos dig och dekorera ett eller två rum vid det tillfälle. Om utrymmen inte räcker kan du alternativt arrangera det ute i parken, skogen eller på stranden.

Idéer till kalas

För det första: Låt barnen själva avgöra gästlistan och välja var och vilken sorts kalas de vill ha. Småbarn och skolbarn har inte samma intressen så man kan inte arrangera samma typ av kalas för dem. Olika barngrupper har skilda behov, och ett lyckat kalas betyder anpassad underhållning och mat efter barnens ålder och intressen. Det gör du bäst om du har ett tema på dina kalas. För småbarn kan det vara maskerad; trollkarlskalas, häxkalas eller insektskalas där du exempelvis kan bjuda på mat som kommer i form av spindlar och maskar. Traditionella frågelekar med skattjakter, gömma stenen och lekar med sång och musik är allas favoriter. För lite äldre barn kan du arrangera ett disko med populära poplåtar eller pyjamaspartyn. Om barnens hobby är något speciellt då kan du även ordna en ridtur på ridskolan, drakflygning eller ett besök i nöjesparken.

Maten

Den mat som barn tycker om är inte svår att laga. Gör en meny och skriv ner inköpslistan som du ska presentera för föräldrarna. Småbarn uppskattar kalasmat som är lätt att hålla och som inte smular eller faller samman. För "stora" barn kan man servera korv och hamburgare.

Marknadsföring

Antagligen kommer du för det mesta arrangera födelsedagskalas. Försök därför hitta något register där du kan ta reda på när barnen fyller år. När du vet det kan du i förväg skicka ditt förslag till föräldrarna om att arrangera festen. Familjerna har ofta mycket olika uppfattningar om vad det är som gör att en fest blir lyckad, och det kan skilja mycket från familj till familj, vad man är beredda att betala för en fest. Därför måste du anpassa dina idéer till deras önskemål.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg