Resande barnteater

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Kvalitén inom barnomsorgen sjunker. Barntillsyn fungerar men hela den pedagogiska idén som svensk barnomsorg bygger på håller på att försvinna. Besparingar har gjort att mindre personal tar hand om fler barn. Folk som jobbar på dagis och förskolan orkar inte engagera sig och genomföra andra aktiviteter förutom att passa barn, byta blöjor eller städa.

Info

Många föräldrar tycker att dagis och förskolan allt mer har blivit "en arbetsplats med en massa rutiner". Är du en glad och positiv figur och har musik eller teater som intresse står din väg in i showbranschen öppen. Gör affär av kulturen när alla andra sparar eller lägger ner.

Så gör du

Att starta en rullande teaterverksamhet för barn och ungdomar ligger rätt i tiden. En resande teatergrupp som åker runt och underhåller barn. Erbjud dagis- och förskoleavdelningar på en stunds underhållning. Ditt kontor är i hemmet. Låt kommunen betala en del så att avgifterna kan hållas på en överkomlig nivå. Det kan även vara intressant för företag att beställa en show för barnen till alla föräldrar som jobbar på arbetsplatsen. Barn och ungdomar är Sveriges tacksammaste kulturkonsumenter. De besöker oftare teatrar och läser betydligt fler böcker än vuxna. Om de gillar dig och din föreställning blir de din trogna publik. Arrangera föreställningar på daghem, förskolor och överallt där barn finns. Sätt upp en repertoar och låt barnen delta aktivt. Du kan sjunga dina egna eller andras sånger, bara barn tycker det är roligt och de kan roa sig, klappa och stampa under ditt uppträdande. Det kan vara t.ex. en barncabaret med blandning av sång och lek. Du kan trolla, hålla sångstunder eller berätta sagor för större och mindre grupper. Ta reda på vad barnen tycker är kul och gör det.

Samarbeta med andra

Har du inte sysslat med barnshow och evenemang tidigare, och inte kan skriva ett manus som underlag för en halvtimmes show, kontakta då andra som kan, exempelvis etablerade barnunderhållare eller talanger som du känner. Roliga och duktiga personer finns det gott om. I så fall fungerar du som kulturkonsult och evenemangsförmedlare för barn. Du är den som bestämmer underhållningsprogrammet; vem som skall spela, när det ska hända och vad som ska ingå i repertoaren. Dessutom tar du kontakt både med kunderna och med barnartister och sköter det praktiska detaljer.

Marknadsföring

Skaffa en lista över alla dagis och förskolor och skicka ett annonsblad och eventuellt foto. Med små medel och lite tur kan verksamheten gå runt och så småningom ge vinst. Rikta din marknadsföring till föräldrarna, då de är huvudansvariga för sina barns välmående. Testa hur barn reagerar på dina låtar och går det riktigt bra kan du spela in ett band och sedan sälja den på egen hand eller intressera något skivbolag att göra det.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg