Uthyrning av minibilar för barn

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Att hyra ut minibilar för barn är ingen ny idé, men du får i alla fall en möjlighet att starta eget utan att ta en stor risk. Du måste däremot satsa en stor del av din tid för att hitta en lämplig plats. När du har hittat platsen bör du fråga markägaren om tillstånd. Ägaren kan vara kommunen, fastighetsbolag, privatpersoner eller någon annan. Sedan är det bara att köpa in bilar och sätta i gång.

Info

Komma i gång

En batteridriven minibil brukar kosta mellan 1500-4000 kronor. Kontakta olika tillverkare och satsa på slitstarka bilar från början. På sommaren är du ute och under vintern kan du flytta din verksamhet inomhus. Kolla priser och villkor med potentiella lokaluthyrare och välj det som passar bäst. Det kan i princip vara var som helst om bara utrymmet är tillräckligt stort och om det finns barn i närheten. Barn är tacksamma konsumenter. 

Vill du satsa i något större utsträckning, bygg då en riktig ministad där du kombinerar barnens lekplats med uthyrning av reklamplatser. Det första du behöver göra är att rita en karta hur det hela skall se ut. Hur många långa vägar och hur många byggnader det ska finnas beror på hur stor plats kan du få tag i.

Efter att du har hittat en ledig och passande lokalitet, försök få tag i en duktig snickare som kan skapa det som du eller någon arkitekt har ritat, det kan vara kända byggnader som ligger i området och andra sevärdheter i fickformat. Populära inslag kan vara en minifrisersalong där barn kan prova på att vara frisör en stund eller minipost där barn kan rita sitt eget vykort och låtsas posta det i brevlådan. Din lilla stad kan ha påhittiga varuhus där det går att leka affär, lekstugor och många andra spännande byggnader, och även annan lekutrustning anpassad för åldersgruppen. 

Du tjänar pengar genom att ta betalt för inträde och genom att hyra ut reklamplats till olika företag och organisationer.

Marknadsföring

Kontakta affärer, leksakstillverkare och andra företag om de vill att deras namn ska finnas på dina låtsasbyggnader och bilar. Genom att hyra ut reklamplats till dem får de ett nytt reklammedia att synas i. Koncentrera dig i första hand på de företag som har småbarnsföräldrar som sin kundgrupp. Det kan vara leksaksaffärer, nöjesparker, eller andra som arrangerar olika evenemang för barn. Bland dessa företag kan du hitta tänkbara sponsorer som kan ställa upp och finansiera en del av dina utgifter. 

Självklart ska glass, saft och varmkorv finnas till försäljning. För de vuxna kan du erbjuda kaffe, te och hemlagade bullar. Ordna även bänkar över hela området där vuxna kan sitta och fika medan barnen leker.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg